08 iulie - o vacanță de iubitori în Rusia - o vacanță de iubitori, povestea lui Petru și Fevronia, moaștele lui Petru

08 iulie - o vacanță de iubitori în Rusia - o vacanță de iubitori, povestea lui Petru și Fevronia, moaștele lui Petru

„Ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă“
(Mat. 19.6)

Sa întâmplat în secolul al XIII-lea. La Prince Petru a fost fratele, pentru care soția sa a intrat în obiceiul de șerpi care zboară și nimeni nu a putut face față cu ea, în timp ce soțul ei nu a predat soția lui să șarpe podlastitsya și să afle de la el cum să-l distrugă. Soția a făcut acest lucru, șerpi spânzurat de urechi, cuvinte frumoase, și a spus că el poate ucide Peter-Agrikovym sabie.

Fratele a spus toate astea Petru și a găsit sabia, a venit în cameră și a văzut acolo o fiică-ei și șarpele în calea unui frate. Petru ghicit care în fața lui, și a lovit lovit de șarpe, el a luat imediat aspectul actual și a murit, dar nu înainte de Peter stropită de sânge sale otrăvitoare, și că mâinile și fața lui au fost acoperite cu răni teribile și cruste formate pe corp.

Prințul tratat mulți medici celebri, dar nici unul dintre tratament nu l-au ajutat.

Și apoi a existat un zvon că, în Riazan trăiește o femeie înțeleaptă, fiica lui apicultor care deține secretele de vindecare. Sa spus chiar că pesmetul în palmele ei sa transformat tămâie mirositoare. Și prințul a trimis un mesager pentru a explora dacă acest lucru este cu adevărat.

Mesagerul a găsit casa în satul apicultor tandru, care era un simplu țăran colibă ​​și a găsit Eufrosina (numele de ea în lume) într-o rochie de țăran sărac, stând la un război de țesut. Ea împleteau pânză, și înainte de a sări iepurele, ca și în cazul în care simbolizează fuziunea naturii sale.

Messenger cu uimire și a ascultat ceea ce spune ea. Și ea a spus următoarele: „Este rău atunci când casa fără urechi, fără ochi și casa!“.

Mesagerul a cerut fetei: „Unde este stăpânul acestei case?“. La aceasta ea a răspuns: „Tatăl meu și mama mea a continuat să plângă de împrumut, fratele meu, de asemenea, a trecut prin picioarele să se uite moartea în ochi.“ Firește, el nu a înțeles și a cerut să explice semnificația a ceea ce a fost spus într-o formă accesibilă.

Ea a explicat: „Și asta e ceva ce nu pot înțelege! Ai intrat în această casă, în camera mea fata a venit și ma prins în forma dezordonate. Dacă a existat un câine în casa noastră, el ar fi simțit că vă apropiați de casă și a început să latre la tine, este - la urechi de acasă. Și dacă aș fi fost în camera de sus a copilului meu. apoi, văzând că te duci în camera, mi-ar fi spus despre ea: este - ochii casei. Și ce ți-am spus despre tatăl meu, mama și fratele despre, așa că tata și mama a continuat să plângă de împrumut - aceasta au mers la înmormântare și doliu omul mort acolo. Și când moartea vine la ei, alții îi vor plânge: acest lucru - plâns de împrumut. Despre fratele meu așa cum ați spus acest lucru, deoarece tatăl și fratele meu - broaște cu săgeți în pădure, prin copaci recoltate miere. Astăzi, fratele meu a mers bortnichat, și atunci când el se urcă într-un copac, se va uita prin picioarele de pe sol, astfel încât să nu cadă de la o înălțime. Dacă cineva nu merge bine, pentru că el a despărțit de viață. De aceea am spus că a trecut prin picioarele să se uite moartea în ochi. "

Și apoi ei emisar a explicat motivul pentru venirea Lui și a întrebat dacă ea ar fi în măsură să vindece pe prinț. Dacă el poate, atunci printul generos ei recompensa.

Fevronija a spus: „Adu prințul tău aici. Dacă el este în poziție verticală și umil în cuvintele sale, acesta va fi sănătos!“.

Din cauza unei boli grave, prințul însuși, chiar călare nu a putut sta acolo și a fost adus la Fevronia.

Înainte să ia tratament, fata a spus că ea nu va lua nici o plată, dar prințul recuperat, trebuie să se căsătorească cu ea.

Prințul a fost de acord, dar nu a intenționat să-și îndeplinească promisiunea în inima lui. Un fel de afaceri dacă prinților căsătorit cu o fată de origine scăzută.

Fata a asculta răspunsul prințului, a luat un castron mic, scobit aluat ei, a suflat pe ea și a zis: „Să prințul istopit baia ta. și el îl unge pe tot corpul lor proprii, în care există cruste și răni. Și să o părăsească râie nu este uns. Și va fi sănătos!“.

Prince efectuat consiliere Fevroniya, și înainte de a merge la baia comună, el a trimis un rob la fata, cu un pachet mic de lenjerie, spunând: „Fata asta vrea să fie soția mea de dragul înțelepciunii sale. Dacă ea este înțelept, să facă acest lucru mi-o cămașă lenjerie și îmbrăcăminte, și o batistă pentru un timp, până când eu sunt în baie. "

Servitorul a făcut acest lucru. Fevronija Și el spune: „a urcat pe cuptor nostru și eliminarea Polenz, adu-l aici.“ El a ascultat-o, a adus Polenz. Apoi a măsurat pe durata, a declarat: „aceasta este de la Bran Polenz“ A tăiat. Ea îi spune: „Ia acest butuc Polenz, du-te și să dea prințul lor de la mine și spune-i, pentru un timp, până când am ocheshu acest pachet de in, să prințul tău de modă din acest război de țesut cioturi și restul aborda, pe ceea ce se va țese panza pentru el. "

Prince, după audierea agentului, l-au trimis înapoi la fata și ia ordonat să spună: „... nu este posibil de la un astfel de churochki mică într-un timp scurt, face ceea ce ea cere!“.

Ce Fevronija a spus: „Acest lucru este posibil - un mascul adult dintr-un pachet de lenjerie pentru un pic de timp, până când acesta este în baie să se spele, pentru a face o cămașă, și rochie și un fular?“.

Prințul Peter scăldată într-o baie, periere unguent toate bolile, cu excepția uneia, și a fost recuperat.

Sa minunat de o astfel de vindecare rapidă, fata a trimis daruri bogate. dar nu le-a luat. Însoare cu ea ca Petru nu a fost de gând să ... El a revenit în orașul său de Moore. Dar, din acel ulcere care nu au rămas pătate, du-te nouă, iar boala a lovit prințul cu un bang.

Încă o dată, prințul se întoarse spre Fevronia, implorându-l să vindece. Fevronia nu se mânie pe prințul de înșelăciune și ia spus că el va fi vindecat dacă ea devine soțul ei. Prințul ia dat o promisiune fermă și de data aceasta a efectuat. Deci, ea devine o prințesă Fevronia.

Prințul Petru a căzut în dragoste cu soția sa, și după moartea fratelui său a devenit conducătorul Murom.

Dar boierii și soțiile lor displacut Febronia pentru originea sa redus, și o zi unul dintre slujitorii au venit la prințul Petru și a început să calomnie: „De fiecare dată - a spus el - după absolvirea masă, nu după ordinea tabelului merge: Înainte de a lua în sus El colectează chips-uri în mână, ca și în cazul în care e foame!“.

Prince, a avut cina cu soția mea și a vedea modul în care ea a adunat firimiturile în palma, a deschis mâna lui și a văzut prințesa pe tămâie ei de palmier și tămâie mirositoare. Și din acea zi el nu a experimentat.

Dar boierii nu sa calmat și a început să se pronunță Prince: „Prince, suntem gata să vă servească bine, și aveți un autocrat, dar nu doresc Printesa Fevronia a poruncit soțiile noastre. Dacă vrei să fii un autocrat, deși nu au nici o altă vei printesa. Fevronia este de a lua avere ca el dorește, să meargă unde vrea!“.

Dar prințul și-a iubit atât de soția lui și a crezut în înțelepciunea sa, că a părăsit orașul cu ea. Tot el a întrebat-o: „Ce se va întâmpla, imediat ce eu sunt la voia domnitor a refuzat?“ Cel mai minunat Fevronija a zis el: „! Să nu întristați, prinț, plin de har Dumnezeu, creatorul și apărător al tuturor, nu ne lăsați în voia soartei“

Și nobili au decis că ei se vor face față. Dar nu era nimic, ei nu au de lucru, și s-au năpustit cu toată graba la prințul ei, a căzut la picioarele lui și lamenta bine: „Dl prințul nostru! Din toți nobilii și ale oamenilor din jurul orașului am venit la tine, nu ne lăsa orfani de întoarcerea la domnia ta. La urma urmei, mulți nobili au fost uciși în orașul de sabie. Fiecare dintre ei a vrut să domine, și a ucis într-o vrăjmășie unul cu celălalt. Și toate supraviețuitori, împreună cu tot poporul te rog, prințul meu Doamne, deși suntem înfuriat și te-a rănit, pentru că nu vrea să Printesa Fevronia comenzile soțiile noastre, dar acum, cu toate proprii casa, suntem slujitorii tăi și vrem să vă avem, si noi te iubim și să ne rugăm că ne-au lăsat sclavii lor! "

Printul si Printesa a revenit la Moore și lung guvernat de lege și de conștiință, având grijă de poporul său și să nu ofenseze pe nimeni. Apoi au luat voturile monahale. Și când este momentul în care părăsesc această lume, au lăsat să le pună amândoi într-un mormânt, a făcut din aceeași piatră două sicrie cu un perete despărțitor subțire între ele.

Cu toate acestea, oamenii au decis că, deoarece au devenit călugări, ei nu pot fi îngropați împreună. Le-am pus în morminte separate. Petru înființat în dimineața în biserica orașului Sf Maria, și Sf. Fevronia corpului, pune-l într-un sicriu și plasat într-o biserică suburbană de exaltare a Sfintei Cruci.

Dar, în dimineața am găsit mormântul gol, iar Petru și Fevronia în mormântul lor comun, pe care le-a poruncit să se sculpteze și care a rămas gol în același oraș Catedrala din Preacurata Fecioară.

Oamenii au încercat să-i separe din nou, dar nimic nu a venit din ea, și au fost îngropate în apropierea orașului sfânt al bisericii catedralei Nașterii Maicii Domnului în același sicriu.

În secolul al XVI-lea Biserica a canonizat Petru și Fevronia canonizat.

Se spune că sfintele moaște aduc vindecare celor care le-au ghemuiește. Se spune că Petru și Fevronia ajuta pe tineri să găsească dragostea lor și de a salva căsnicia ei.

Pentru mai multe informații despre sfinții pot fi găsite prin citirea considerată perla literaturii ruse vechi „Povestea lui Petru și Fevronia“, scris în secolul al XVI-lea, pe baza tradițiilor de ordinul a scriitorului Mitropolitul Macarie și publicistul Ermolai Erasmus la consiliul bisericii din Moscova în 1547, anul.