5 lucruri caraghioase, care cred toți copiii (și sunt dovedite de știință), creu

Ca un copil, noi toți au crezut că lumea este o structură extrem de simplu - da ciocolata cu lapte de vacă maro, oameni, atunci când cresc și devin cine doresc, iar alegătorii în alegerile pentru a decide cine și cum să gestioneze țara lor. Cu varsta vine înțelegerea faptului că performanța tuturor acestor copii - un nonsens naiv.

Dar nu ia timp pentru a face o astfel de viziune înțeleaptă a vieții. În unele cazuri, această regulă funcționează în sens invers. Uneori, copiii sunt mai aproape de adevăr decât pare la prima vedere.

1. Părinții tăi au un copil favorit

5 lucruri caraghioase, care cred toți copiii (și sunt dovedite de știință), creu

Dacă ați crescut cu frați sau surori, sunteți, probabil, familiarizat cu sentimente amestecate de invidie și resentimente, atunci când dintr-o dată înțelege în mod clar: „Părinții mei mă iubesc mai puțin decât ceilalți!“. Apoi, va crește și de a înțelege cât de clar că părinții doar a încercat să dea mai multă iubire pentru cei care au nevoie cel mai mult, pentru că nu este nimic surprinzător în faptul că copilul în vârstă de ani se acordă mai multă atenție decât ventilatorul în vârstă de 10 de ani, independent de jocuri de mestecat și curte.

Acum, că ai devenit destul de un adult, sunteți gata să auzi vestea proastă - de fapt, părinții au adesea un copil favorit. Studiile arată că 65% dintre mame preferă fiii săi mai mari, iar 70% dintre tați - cea mai tânără fiică. Deci, toate aceste stereotipuri despre „băiatul mamei“ și „fiice ale tatălui lui“ sunt sub o bază științifică foarte real. Din acest motiv, cel mai serios ghinion pentru copii.

Dacă nu mă crezi, încerc să întreb pe mama. Și dacă ea a refuzat să răspundă, trebuie doar să așteptați până când ea bate 70 sau așa, ca regulă, părinții în vârstă a recunoscut simpatia lui pentru copiii sunt mult mai probabil. Într-adevăr, în cazul în care în spatele șapte decenii, că să-ți fie rușine ...

Dar pentru a da vina pe părinții egoiste nu ar trebui să fie - preferințele lor bazate pe instincte vechi. Părinții sunt predispuși să iubească mai mult acei copii care sunt mai susceptibile de a trece genele lor la următoarea generație. Deci, tot ce nu este „personalitatea unica“ a fratelui tău mai mare, și că el este mai important decât doar gene.

2. Medicamente și legume mai puțin gustoase în copilărie

Amintiți-vă cum ai sufocat sirop de tuse și a refuzat să se dizolve o tabletă, în ciuda amenințării părinților de a apela la medic pentru a face o lovitură? Aceeași poveste a fost cu siguranță și legume - toți părinții-doar aroganță a încercat să vă umple cu vitamine, si vrei sa mananci broccoli in loc de doar inventat de tine de dulciuri si produse de patiserie salată.

Crezi că totul este doar faptul că copiii - agitati? Parțial, desigur, adevărat, dar există o altă parte a problemei. Faptul că un medicament copil, legume și alte produse alimentare au fost foarte gustoase pentru tine mai mult decât o fac acum. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece numai o treime din numărul inițial de papilele gustative la o vârstă adultă în gura ta a rămas.

Unde s-au dispărut? Unii pur și simplu îi supraviețuia, dar cumva te-au ajutat te ofili, folosind țigări sau băuturi calde excesiv. Nefericitul Adevărul este că mai mult te receptorii, cu atât mai amar te simți. Acum ați înțeles de ce berea si vodca sunt vârsta, din păcate, doar tastier?

3. În stomacul va fi întotdeauna loc pentru desert (chiar dacă overeat prea, pentru a mânca legume)

Fiecare copil a făcut vreodată truc - să-i spun mamei mele că, în stomac, pur și simplu nu se poate potrivi mai mult decât orice bucată de carne de pui fiert ei perfect fierte, iar apoi înfulecă jumătate de tort pentru ceai. Acesta poate fi doar două explicații - fie copilul are un stomac secretă, calculat numai pe digestia deserturi, sau a stricat Viclean, care vrea cina, 90% au constat din dulciuri.

Dacă credeți că știința, adevărul este mai aproape de prima. Acesta este responsabil pentru două mecanisme, pe care le-am moștenit de la mama-evolutia. Primul este acela că glucoza determină pereții stomacului nostru să se relaxeze. Chiar și un simplu fel de miros dulce și ne afectează deja, astfel că în stomac a produs magic prea mult spațiu.

Al doilea mecanism este chiar și mai mult efectul general - se bazează pe faptul că varietatea preferă stomacul a priori. Omul o ființă complexă și pentru operația el trebuie să mănânce alimente diferite, bogate în diferite substanțe nutritive. Deci, nu fi surprins atunci când masa festiva dupa portii triple de carne ai deschis brusc a doua respirație pentru câteva bucăți de tort - astfel încât stomacul (sau, mai degrabă, creierul) te face sa mananci alimente diferite.

Același mecanism este utilizat diverși producători de produse alimentare complete - v-ați întrebat vreodată de ce pastilele de culoare în culori diferite, care sunt mult mai ușor și mai ieftin să-l facă la fel?

Dacă crești un copil chiar acum, cel mai probabil, mai bine nu întreba cât de multe zeci de ori ați avut pentru a vedea „inima rece“ sau dintr-o serie de „Shrek“. Și Oricât de ciudat ar părea, dar pentru copilul tau este un avantaj.

Psihologii americani numesc acest „supraconsum hedonist volitivă“. Pentru acest set de cuvinte este ascuns mecanism destul de ușor de înțeles - copilul repetă o experiență plăcută pentru a găsi un sens mai profund emoțional în ea. Acesta nu este doar cel mai bun mod afectează dezvoltarea emoțională, dar, de asemenea, în mod paradoxal, face evolua intelectual - „Anna Karenina“ nu uita acum de patruzeci de ori „Shrek 2“, copilul nu poate fi în măsură să în câteva zeci de ani pentru a aprecia Studiile arată că copiii de mai multe ori pentru a re-citit aceeași carte, este mult mai în măsură să absoarbă informațiile și cuvinte noi.

5. răni Lins o ajuta sa se vindece

Dacă sunteți o persoană, nu de învățare pentru a citi articole de divertisment robot de la 2135, singurul lucru pe care îl știm despre tine - într-o zi ai tăiat degetul de presiune în gură. Într-adevăr, modul în care el a părut să fie mai puțin inflamat, iar sângele nu curge înfige. Mai mult decât atât, mulți dintre voi faceți până în prezent și, după cum sa demonstrat prin știință, este absolut normal.

În ciuda faptului că, în gura o grămadă de bacterii vii (indiferent dacă vă place sau nu), linge rănile încă exercită un efect direct de vindecare. Oamenii de știință din Olanda au descoperit că prin crearea a două plăgii artificiale în vase Petri, unul dintre ei forțat să înoate în salivă, iar celălalt - într-o soluție salină simplă.

Deja după 16 ore plutind in saliva rana târât pe, în timp ce celălalt a rămas deschis și nu cred că atât de repede se vindeca. Ulterior, oamenii de știință au reușit să izoleze din saliva unei substanțe promovarea vindecării rănilor - a fost o proteina numita gistatin. Deci, expresia „ling ranile“, utilizate în legătură cu o persoană, care nu metaforic, așa cum suntem obișnuiți să o percepem.

Nu uita să le spui prietenilor tăi

articole similare