5 circuite compozite peisaj specii - peisaj în cadru

În ultimii câțiva ani în care am fost efectuarea cursuri de master. Am avut ocazia de a discuta cu elevii o mulțime de fotografii. În același timp, cele mai frecvente probleme cu care se confruntă persoanele care fac parte din compoziție. Astăzi vreau să împărtășesc câteva scheme care sunt destul de comune în natură, și se bazează pe care vă puteți construi o imagine a compoziției speciilor.

Eu în mod intenționat nu suna normele sistemului, pentru că acest cuvânt implică un fel de adevăr strict și imuabil. În opinia mea, nu este în compoziția axiomele și dogme. Scopul meu - să atragă atenția asupra unor lucruri foarte evidente, care dau adesea rezultate bune în speciile de fotografia de peisaj, si sa le trateze în valoare doar ca o recomandare, nu este o cerință obligatorie pentru a le urmeze.

„Protagonistul“

Prima metodă - cea mai ușoară. În orice locație, în orice punct specific, se constată adesea unele lucruri care atrag ochiul, sunt neobișnuite și interesante. De ce nu a construi o pistă, astfel încât un astfel de obiect a fost cel mai mari și a umplut întregul front. Aceasta tehnica de multe ori face fotografia mai interesant, pentru că nu se poate trage doar niște vederi frumoase și mai departe spun o poveste despre ceva interesant care există în lume, așa cum se arată în imagine. Diferența aici este între documentar schițează o succesiune banală de planuri frumoase în schimbare și, de exemplu, filmul, care spune despre viața unei familii de urși într-un loc frumos. În al doilea caz, vă va imediat pasionat de poveste și doresc să vizioneze filmul până la sfârșit, în timp ce vederi frumoase din primul - ai devenit rapid plictisit. Încercați oricare dintre fotografiile lor, găsi lor „protagonist“.

triunghi

Alegerea prim-plan pentru fotografia de peisaj său, uita-te în picioare grup de obiecte care sunt formate într-un triunghi. Acesta poate fi, de exemplu, câteva pietre, îndoirea unui lac sau râu, modele de fisuri, nimic. Încearcă să se uite la toate obiectele din jurul tău să abstracte, uitând că acestea sunt în realitate. Uita-te pentru linii și forme, triunghiul poate fi foarte arbitrar. Vârful care triunghiului poate fi direcționată atât lăsând în sus adâncimea cadrului și în jos.

O altă opțiune bună ar fi să găsească o linie imaginara sau reala, care va afișa ochiul privitorului de prim-plan la planul cu rază lungă de mediu sau în viitor. Acesta poate fi, de exemplu, zona de coastă, linia de râu, orice grup de obiecte, aranjate vizual într-o linie curbare. Abordarea aici este aceeași ca și în cazul triunghiului: uita-te la peisajul distantly, ca un set de linii geometrice și forme.

strat-tort

Eliminarea specifică teleobiectiv peisaj mare idee este să caute acele locuri în care mai multe planuri transversale diferite pentru a forma o aparență de tort strat. Condițiile de succes pentru aceste cadre pot fi orice fenomene care creează perspectiva tonal: ceață, nori mici, ceata, smog. După ce a găsit în zona de peisaj, lângă care există mai multe planuri, de a folosi ca un element central al compoziției dumneavoastră.

linii convergente

Și, în sfârșit, ultimul circuit care ceva similar cu versiunea de „indoi“, dar implică utilizarea a două linii convergente, căutând să fotografieze profunzime. O astfel de metodă de construcție a cadrului oferă o perspectivă dinamică și expresiv, creând un efect frumos de adâncime și spațiu. Deoarece liniile din acest sistem pot fi utilizate bănci de râuri și cascade, garduri, drumuri, fisuri în stâncă și gheață, în linia de nisip. Orice lucru care arata ca o linie, bine citit și are o geometrie clară.

La final am încă o dată ar dori să se constate că aceste scheme - aceasta este doar o recomandare, ei nu trebuie să urmeze orbește. Ele pot ajuta doar sa vezi lucruri similare în locurile în care fotografiile lor sunt în căutarea pentru tine, și poate da un punct de sprijin, în scopul de a construi o imagine. Compoziție - este doar un element de limbaj al fotografiei. Și, după cum cunoașterea regulilor de gramatica rusă nu va permite să scrieți un text de inspirație și cunoașterea unor principii de bază ale compoziției nu va fi capabil să insufle viață în orice imagine. Deci, tratează aceste scheme cu atenție, dar fără nici un respect.

Și, în sfârșit, două întrebări rapide.

1. Ce opțiune a fost o revelație și încercați să-l la următoarea fotografiere?
2. Ce fel de sistem de a utiliza, dar nu-l văd în acest articol?

Evgeny Timashov