09 mai

A fost pe 09 mai doar o înghițitură de vin.

Întotdeauna în grabă pe undeva, m-am dus la grătare,

Bunicul, ne-am uitat război, am trăit ca niște proști.

Bunicul, e vina mea, nimeni nu să mustre.

Am uitat despre fascismul copiii plâng,

Bow pentru veterani de victoria Luminii

Și amintiți-le în temple înainte de icoana sfântului.

Bunicul, e vina mea - nu închide ușa

Cei care au vânat în Ucraina, povești despre Moscoviții.

Se încruntă, dar nu a spus nimic. Nu mă sună alarma,

Toată lumea strigă că fratele meu slavii.

Bunicul, e vina mea că hoții la putere.

Asta a venit de la un neonaziste fiarelor cache-uri.

M-am oprit la urechile lor. Gaze umblau prin cartier.

Am fost indiferentă. Timpul pentru a merge la cruce.

Bunicule, trebuie să-ți iertare. Știu că ești în ceruri.

Mi-ar fi în viață - Ziua Victoriei se va ruga în lacrimi.

nepoții lui nu obosesc cuvintele adevărului să le suporte.

M-am ridicat împotriva fascismului. Bunicul, în cazul în care - îmi pare rău.

Irina Vyazovaya. Dnepropetrovsk.

Pentru mine, 09 mai - este „o vacanță cu lacrimi în ochi.“

În '41 bunica mea a fost de 20 de ani. Ea tocmai sa căsătorit cu un bărbat care era foarte pasionat de. Sunt de așteptare pentru nașterea copilului. Și apoi vestea războiului. Și toate speranțele și visele ei au fost într-o titluri instant cu. Soțul a fost luată în față. Copilul a fost născut. o muncă foarte grea la fermă a căzut pe umerii femeilor. Lasă copilul pentru 5-6 copii de ani, care pedepsea strict „asistent medical“ și hrana pentru animale, în timp ce ei înșiși au fost în domeniu.

42 de ani a venit la înmormântarea soțului bunica mea, bunicul meu. Și apoi el a trimis o scrisoare de la spital. Sa dovedit în viață, dar grav răniți. De la spital - o dată pentru partea din față.

Și, în Regimentul 43 a venit mai mult de un înmormântări. Și sora bunica de bine-înțeles (și dintr-o dată greșeală din nou), pus de acesta la „vremuri mai bune“.

Și un astfel de „cel mai bun timp“, potrivit ei, aceasta a avut loc 09 mai 1945, când întreaga țară jubilează și sărbătorind victoria.

În tot acest timp, bunica mea a crezut iubitul ei în viață, așteptând și sperând să te văd în curând. Și aici e sora ei dă un anunț de moarte, din data de 43-lea an.

Bunica mea a murit mulți ani în urmă, după ce au trăit mai mult de o viață decentă. Și a ridicat un fiu minunat. De fapt, am adus și pe mine și pe fratele meu educat. Căsătorit, ea nu a ieșit.

La 09 mai a fiecărui an, am văzut bunica mea iubita în lacrimi. Și am strigat cu durere și milă pentru ea, și tuturor persoanelor care, din cauza războiului a trebuit să îndure amărăciunea pierderea celor dragi.

Și încă această zi am plâng morții, plâng pentru destinele frânte acelor oameni care așteaptă să nu aștepte.

Sistemul a ales acest răspuns cel mai bine

Mă doare acum uite la ceea ce se întâmplă în Ucraina și modul în care Bandera face eroi. Și mulți dintre tineri Bandera nu știu nimic, și pentru ce, și în istoria generală. Din păcate, dar, de asemenea, cei care nu sunt adepți ai lui Bandera, de asemenea, o mulțime de băieți tineri nu sunt istorie atât de bine cunoscute. Este omisiune noastră comună și într-adevăr în tot ceea ce se întâmplă să vină. La fel ca și în versetele în cauză. Vsegog rănit de acest lucru. Chiar și înfricoșător să-și imagineze ce se întâmplă în sufletele noastre veterani, cei care sunt încă în viață în timp ce se uită la toate.

Dar ce doare mai mult de ceea ce se întâmplă, cu atât mai semnificativă astăzi o vacanță Zilei Victoriei pe 9 mai. Mai clar și mai ușor de înțeles sensul. Este clar că noi toți sărbătorim victoria asupra fascismului strămoșii noștri și, prin urmare, le mulțumesc pentru pacea noastră acum. În cazul în care nu întotdeauna cerul cel mai irizată și prosperă, dar liniștită deasupra noastră și posibilitatea de a se bucura de okroshka, să aibă copii, se încadrează în dragoste și să se disperseze și să nu se gândească la război. Pentru toate acestea și pentru multe alte lucruri obișnuite este să-i mulțumesc strămoșii noștri.

În ajunul zilei de 9 mai ar aminti multe dintre care Bandera și ce este fascismul.

Iată un monument real pentru Stepan Bandera în Polonia și fotografia efectivă de la care a fost făcută acest monument. Deci, Bandera a ucis copii (luptă împotriva dușmanilor!) Și agățat de sârmă ghimpată primatyvaya. Cartușe de economii.

09 mai

09 mai

În partea de jos a acestui monument este inscripția: „dacă mă uit la asta, lasa Cerul uita de mine“

Aici are sens pentru mine această sărbătoare astăzi. Amintiți-vă ce a fost și că acest lucru nu ar trebui să fie permisă în viitor. Nu contează, va fi Ucraina sau România va fi suveran, chiar unit cu Uniunea Europeană, sau chiar pe cineva. Fascismul nu ar trebui să fie pe pământul nostru în oricare dintre manifestările sale. Știu că acest lucru și să încerce să învețe pe copiii noștri.

Am murit în război, doi unchi, fratele tatălui. Cel mai mare a fost în vârstă de 18-19 ani, el a fost despre Brest și imediat oprit din scris. Lipsește. Un al doilea frate, la vârsta de 18 ani nu au ajuns la partea din față, a căzut bolnav și a murit. Îmi amintesc cum bunica mea și interogări de scriere tata a crezut este în tabără, prizonierii ar putea lovi. Părinții mei nu au fost în război și sub germanii nu au fost, dar mama soțului în Ucraina a fost în teritoriul ocupat. Înfricoșător. Fiecare 09 mai îmi amintesc lacrimile părinților săi. Ei au așezat la masă și am plâns. Amintit și a plâns.

09 mai

09 mai - pentru mine va fi întotdeauna o mare zi a Marii victoria în războiul împotriva fascism!

Bunicul meu, un ucrainean, a fost ucis la Stalingrad pentru a-și apăra țara lor de fascism. Și astăzi, de cotitură într-o groapă comună din cauza răului care domnește din nou. Fascismul - este întotdeauna rău și crimă. Și indiferent de modul în care restul de astăzi Yaroshi spume la gură nu sunt reanimate fascismului - nu are loc în țara ucraineană!

Aceasta este ceea ce scrie ucrainean mass-media, care nu a fost Marele Victoria, și a fost „ocupație bolșevică“:

În această sărbătoare am opri televizorul și radioul, deoarece nu pot asculta cântecele de război, presiunea crește imediat. Toată copilăria mea a fost petrecut sub aceste cântece. Și bunicul și tatăl meu se certau. Timpul lor de mult a dispărut de mult, dar fiecare 09 mai, plâng pentru ei. Războiul a luat sanatatea lor, soarta pokoverkala tatălui în sensul că el a mers să lupte în 18 ani. Cum a avut planuri pentru viitor. Am venit rănit, ochi deteriorat - arderea în rezervor și încheietura mâinii deteriorate. Proskitalsya de mai mulți ani în spitale. Ceea ce într-adevăr planuri aici. Ambii au lucrat cinstit toată viața, atât a murit devreme. În timp ce eu sunt în viață pentru mine această sărbătoare ar exista pe această vacanță voi merge la mormintele lor.

În general, „această sărbătoare cu lacrimi în ochi“ - mai bine să nu spun.

Personal pentru mine această sărbătoare, probabil, cel mai important al statului. Și copiii lor, eu, de asemenea, încerc să insufle dragostea pentru acest mare de vacanță, deoarece este istoria noastră și nu ar trebui să fie uitată.

Bunica mea și bunicul nu au fost în război, dar războiul au fost copii și cu mine au cunoscut foamea și devastare, bunicul a văzut prizonieri germani, bunica a lucrat la ferma de 13 ani - adică cât de mult ea a fost în 1941.

Îmi amintesc de veterani vii care amintesc de demonstrațiile din oraș, atunci când cei care au adus victoria poporului sovietic erau încă în viață.

Îmi amintesc când am fost în armată, avem întreg regiment au ieșit pe străzile din orașul nostru militar ca trupa a jucat piesa „Ziua Victoriei“, 600 de oameni într-o singură voce a cântat cântec grozav și vârstnici bărbați bătrâni și femei, cu premii de pe piept a stat și a plâns. Într-adevăr, „Este o bucurie, cu lacrimi în ochi.“

pentru mine este cea mai importantă sărbătoare în ziua de Anul godu.namnogo de important Nou și rozhdeniya.malo care înțeleg contribuția adusă de veterani pentru ceea ce acum am respira calm si se uita la nebo.mnogie albastru dat viu pentru nas.k Din păcate, foarte puțini veterani din stânga și în fiecare an, numerele lor sunt mai puține și menshe.no nu trebuie să uităm de ele! doar datorită ei, noi trăim într-o țară frumoasă liniștită!

Nu este nevoie de multe cuvinte. Acest sfânt. Chiar și greu de spus ceea ce este o sărbătoare, și în același timp, este o bucurie și tristețe. Sunt doar 20 de ani, și eu, de fapt, nu se poate imagina cum a fost atunci când compatrioții mei. Este foarte greu să se uite la veterani noastre și se simt entuziasmul lor atunci cand amintesc acei ani dureroase.

09 mai

Această celebrare a Marii Victorii a poporului nostru asupra fascismului.

Sunt mândru de oamenii mei, sunt recunoscător că m-am născut, am crescut și trăiesc în România (și a trăit în URSS).

Și nu poți uita despre asta.

Sunt foarte trist că tinerii noștri încep să uite cine a salvat lumea de fascism.

Noi, care a crescut în Uniunea Sovietică, fapt care a câștigat o victorie asupra fascismului - este o sărbătoare sacră.

Aceasta nu este o sărbătoare, este Memorial Day.

Ziua Memoriei, durere, rușine peste faptul că mulți veterani și veterani nu trăiesc în sărăcie și care nu care lipsesc sunt găsite și îngropate, că nu toate rudele victimelor știu unde să găsească mormintele lor pentru a vizita o dată într-un timp da.

Ziua, care este de a reaminti tuturor, consecințele războiului.

Ce este războiul. Această zi ar trebui să sune un clopot, și o lungă perioadă de timp pentru a răspunde la fiecare, pentru a ajunge la toată lumea.

Vehiculele militare ar trebui să fie liniștit și să nu zuruitoare pe trotuar.

Pani Monica [152K]

Nu este necesar să se angajeze într-o schimbare a conceptelor. Ziua Victoriei este o sărbătoare, nu o zi de comemorare și de doliu. 3 ani în urmă -

ALeksEyyyy yyyyyy [695]

Bunicul meu a fost un război cu handicap, a trecut cel mai teribil ani de 1941-1943 GG Bunica cu familia aproape evacuate capturat de germani din oraș, sub bombardament, suferind de foame, de evacuare. Ei bine aminte, ceea ce războiul și ne-a spus. Oricare ar fi grijile și preocupările care nu au fost fiecare membru al familiei - 9 mai, întreaga familie a fost de gând să fie sigur să felicit bunicii o vacanță, Ziua Victoriei, și amintiți-vă acele familii care au pierdut viața. Acum, când este plecat, bunicii noștri, familia noastră încă mai continuă să se adune pentru a onora memoria celor care au murit în acel război. Anterior, bunicul a mers la monumentul victimelor reuniunii 09 mai, iar acum se duce la tatăl meu cu nepoții săi.

Al nouălea din luna mai, această sărbătoare nu este a noastră, și bunicii noștri. Este o sărbătoare pe care sarbatorim timp de mai mulți ani. Și vreau să vă spun că nu numai în România, dar și în Europa doar sărbători, dar el nu a fost chemat ca avem. Această sărbătoare nu este usopnit pe buze, această sărbătoare, Ziua Victoriei, mirosea a praf de pușcă, această sărbătoare este pe buzele tuturor. Strămoșii noștri au luptat pentru libertatea noastră, că nu am fost sclavi, așa că nu s-au umflat de foame. Că noi nu sunt distruse. Eu cred că astfel de sărbători ar trebui să fie întotdeauna. Din moment ce ei ridica spiritul fiecărei persoane și reîmprospăta amintirea a ceea ce au luptat și noi trebuie să trăim cu demnitate, nu este în zadar.

Aici este de trei ani, ucrainenii elucideze fructe mizerie „revoluție gidnosti“ și nu am de tip curajul să recunoască noi înșine că suntem dizolvat încă o dată.

Multe, multe lucruri s-au schimbat de-a lungul 3 ani: guvern de reformă, preț, de credit, de război.

Și nu încerca să naționaliști, descendenții Shukhevych și Bandera toți acești trei ani pentru a eradica din memoria adevărului sacru oamenilor Marii Victorii, schimbarea numelor de străzi, și înlocuirea simbol interzis - ei nu au reușit!

Și nici un atac de întunecare a urii și a deputaților „patrioți“ să se ocupe cu „lumea prispishnykamy ruteană“ acești oameni nu se temeau.

Da, au existat provocări au fost lacrimi amare, când bunicul său rupt comanda sau smuls din mâinile steagul roșu de victorie. asta a fost tot. Dar era o mare foarte mare de oameni, care au fost un singur suflet se va pleca câștigătorilor.

Sunt ucraineană, și eu sunt mândru că oamenii mei propagandă fără milă zombie, cele mai multe dintre ele nu și-au pierdut sensul spiritual al Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Și chiar dacă o mână de „patrioți“ 9 Mai - Ziua este întristarea, pentru poporul ucrainean - este o zi mare de bucurie, cu lacrimi în ochi!

Toți dintre noi, descendenții câștigătorilor asupra fascismului, cu toate felicitările mele inima pe Ziua Victoriei în războiul nostru sfânt, care a câștigat poporul sovietic prin harul lui Dumnezeu.

09 mai

09 mai

Deși stradă Zoya Kosmodemyanskaya nu mai este în orașul nostru, dar oamenii amintesc:

09 mai

A fost doar cu ajutorul lui Dumnezeu, cu ajutorul Maicii Domnului, am câștigat!

09 mai

articole similare