24 octombrie

Biserica Sf citește Evanghelia după Luca. Capitolul 7, art. 36-50.

36. Iar unul dintre farisei la rugat să mănânce cu el; și a intrat în casa fariseului și a șezut la masă.

37. Și iată, o femeie din cetate, care a fost un păcătos, a aflat că Isus a șezut la masă în casa fariseului, a adus un alabastru cu lumea

38 și în picioare în spatele la plânsul lui picioare, ea a început să se ude picioarele cu lacrimile ei și le-a șters cu părul capului ei și îi săruta picioarele și le-a uns cu lumea.

39. Văzând aceasta, Fariseul, care l-au invitat, a spus el însuși: dacă ar fi un prooroc, ar fi știut cine și ce fel de femeie este să-l atingă, pentru că este un păcătos.

40. Trecând la el, Isus a zis lui Simon! Am ceva să-ți spun. El a spus: Spune-mi, profesor.

41. Iisus a spus: Un cămătar avea doi datornici: unul îi era dator cinci sute de dinari, iar celălalt cincizeci

42. Și când nu au avut nimic să plătească, ia iertat pe amândoi. Acum, care dintre ei îl va iubi mai mult?

43. Simon a răspuns, presupun că el, căruia ia iertat. El ia spus: Tu ai judecat pe bună dreptate.

44. Și sa întors spre femeie și a zis lui Simon: Vezi tu această femeie? Am intrat în casa ta, și mi-ai dat nici apă în picioare, dar ea uda picioarele cu lacrimi și le-a șters cu părul ei;

45. Mi-ai dat nici un sarut, dar această femeie, de când am intrat n-are încetat să sărute picioarele;

46. ​​Capul meu cu ulei tu nu l-ai uns, dar ea a uns picioarele.

47. Și pentru că vă spun, multe păcatele ei sunt iertate pentru că a iubit mult; dar cui i se iartă puțin, iubește puțin.

48. Ea a spus: Păcatele tale sunt iertate.

49. Și ceilalți invitați au început să spună între ei, Cine este acesta de iartă chiar și păcatele?

50. El a zis femeii: Credința ta te-a mântuit, du-te în pace.

Evenimentele descrise de Luca în lectura Evanghelia de astăzi, se întâmplă în casa lui Simon fariseul. Casa unui om bogat este de obicei construit sub forma unui pătrat, iar la centrul deschis pe toate laturile curții. În grădina din curte este adesea situată în cazul în care în sezonul cald au fost făcute masă. Când cina au participat rabinul-profesor, folosit pentru a veni tot felul de oameni, au fost lăsate să asculte comorile înțelepciunii profesor. Acest lucru explică prezența femeilor la cina, pe care am auzit în citirea Evangheliei.

Nu știm motivul real de ce Simon fariseu la invitat pe Domnul la casa lui. Cel mai probabil, Simon era un om vanitos, care a vrut doar pentru a satisface curiozitatea mea, a luat cina și a vorbit cu Maestrul din Galileea.

Și iată, o femeie din cetate, care a fost un păcătos, a aflat că Isus a șezut la masă în casa fariseului, a adus un alabastru cu lumea și în picioare în spatele la picioarele plângând lui, a început să spele picioarele cu lacrimile ei și le-a șters cu părul capului ei și îi săruta picioarele și lumea uns (Luca. 7, 37-38). Fără îndoială, ea a fost asculta poporul Domnului în mulțime și a dat seama că El va întinde o mână de ajutor, ajuta să iasă din o viață nedreaptă. Ea a vrut să toarne ulei parfumat scump pe picioarele lui Isus Hristos, dar când a văzut pe Mântuitorul strigat, iar lacrimile au curs pe picioare.

Sfântul Luca Crimeea scrie: „Doi bărbați în fața noastră inimă: toate disprețuiți și detestat, dar plin de dor pentru puritate și închinare de cea mai înaltă perfecțiune și sfințenie, justificată de Domnul Isus Hristos, inima o curvă, sau fățarnică, nu te închini, chiar înainte de cea mai mare inima Miracle Worker lui Simon fariseul.“

Văzând unele confuzii lui Simon Fariseul, Domnul a vorbit cu el și tot poporul îl ascultau cu parabola celor doi datornici. Telling această parabolă, Mântuitorul a dorit să învețe, că nu este cu adevărat puterea iubirii este măsurată prin cantitatea de iertarea păcatelor, și remiterea se acordă pe puterea acestei iubiri, regenerarea păcătosului.

Boris I. Gladkov spune: „Simon și toți oaspeții săi au trebuit să înțeleagă că Imprumutator pildele Hristos Însuși a mers fără a spune, că toți oamenii trebuie, în fața căruia toți au păcătuit, unii mai mult, alții mai puțin; și nici unul dintre acești debitori nu poate scăpa de consecințele păcatelor lor, în ciuda lacrimi de pocăință, în cazul în care creditorul nu va fi iertat. "

De aceea, dragi frați și surori, avem două exemple: a îngâmfat fariseu Simon și sincer femeie, deși un păcătos, dar cu o inimă plină de iubire. Cel mai dezastruos păcat - este fără păcat, o persoană sinceră este întotdeauna conștient de păcătoșenia lui și vede păcatele lui, și, astfel, la momentul pocăinței este puternic simțit și iubirea activă a lui Dumnezeu. Ajutați-ne în acest Dumnezeu!

Spune-le prietenilor:

articole similare