Discutate în acest articol se va concentra asupra programelor de viață negative care stau părinții copiilor lor.
1. „Nu vii / nu există / Sgin / dispar“
Acesta este, probabil, unul dintre programele cele mai dificile de viață. Acesta este format, în cazul în care copilul a supraviețuit în ciuda cererii mamei mele: a încercat să avort, travaliul obstrucționat, o familie mare sau de sarcină accidentală. Aici am auzit de multe ori astfel de fraze mama mea:
„Dacă nu pentru tine, aș fi fost mai bine“
„Dispari din ochii mei“
„O să te omor dacă faci asta ...“.
Dar când părintele primește copilul sau insulte, atunci acest program este difuzat în mod public. Odată ce copilul înțelege totul literalmente! și anume „Mama ar fi mai fericit dacă nu sunt eu.“
Cu acest program sunt oameni care sunt gânduri de sinucidere. De multe ori, există, de asemenea, oameni care aleg profesii extreme: piloți, Racers motociclete, alpiniști.
Uneori, severitatea acestui program, „Nu vii“ poate atenua programul „Din moment ce te-ai născut, trăiesc, dar trebuie să ...“ sau un astfel de program: „nu pentru a demonstra emotsiyne se bucure“, sau aceasta: „Ascultă-mă, de când ai venit în lume“ . Un om care a crescut cu pachetul de instalare, se va simți uneori inutil, el bezynitsiativen și anxios.
Uneori, programul „Nu vii“ înmuiat și completată de mesajul „Help!“, În acest caz, persoana se va simți bine numai atunci când sunt încadrați în muncă importantă. Dar în restul va fi greu și incomod, el se va simți inutil, inutil. Atâta timp cât persoana lucrează, el trăiește, dar atunci când nu este implicat în afaceri, el nu are dreptul la viață. canale de scurgere workaholism, și astfel uciderea încet persoana, dar se scurge restul-uciderea ...
2. Programul „nu se simte!“ Forma părinții, care se suprima sentimentele lor. De obicei, aceasta este o interdicție privind sentimentele și emoțiile de un anumit caracter, de exemplu, nu simt furie sau frica.
Cred că mulți oameni au confruntat cu comentarii parentale: „băieții mari nu plâng“ sau „Trebuie să fie curajos ca un soldat!“ În acest fel, copilul este interzis să fie trist sau frică.
Există o altă opțiune, atunci când copilul este difuzat mesajul „Simt ceea ce simt.“ De exemplu, o mamă ar putea spune, „Sunt rece, a pus pe un pulover“ sau „Mi-e foame, ce vrei să mănânci?“
Acesta este un alt program în cazul în care activitatea independentă a copilului (în acest caz, gândirea) este umilit și ridiculizat. Sau prin imitație: atunci când fiica ei, observând comportamentul mamei isteric, ajunge la concluzia - în scopul de a obține ceva de la un om, trebuie să opriți mintea și să se predea simțurilor.
Adulți, în urma acestei instalații, mai degrabă se va plânge de problemele emergente decât să le rezolve.
4. „Nu fi un copil!“
Părinții care au crescut în familii în care să se comporte ca un copil a fost considerată inacceptabilă, difuzat, de asemenea, acest mesaj. Ei pur și simplu nu înțeleg cum să se comporte într-o astfel de situație și de ce să se aștepte de la ea.
Cu instalarea „nu se poate comporta ca un copil“, de multe ori se confruntă copiii mai mari atunci când transfere responsabilitatea pentru cei mai tineri. Ei trebuie să facă întotdeauna ceea ce este drept și „dea un exemplu“.
Pentru programul, „Nu fi un copil“ este adesea programul „Bucură-te“ sau atașat „nu este distractiv.“ Desigur, să se distreze, să nu fie un copil, dar implicit în instalarea unui copil, că, pentru a fi un exemplu, să fie un adult și serios, este necesar să se renunțe la distracție va fi declanșat ori de câte ori aveți o oportunitate de a avea unele distractiv.
5. „Nu rastiostavaysya mici!“
Aceasta este setarea inversă. Este tipic pentru familia mai tineri sau copii mai tarziu. Părinții, în orice mod posibil va limita autonomia copilului, astfel încât el, Doamne ferește, nu a crescut prea repede.
O mamă singură poate transmite mesajul, „am dat naștere la tine în bucuria în sine“, iar copilul va înțelege acest lucru ca „Trebuie să fiu ascultător față de mama mea a fost îndeplinită.“
Părinții care sunt în starea copilului, poate fi format ca un program, „Nu fi un copil“ - pentru a plasa copilul a fost în spatele lor - și înapoi la programul „nu cresc“, astfel încât să nu piardă un tovarăș de joacă. Dar această dezvoltare este de evenimente nenaturale. Precum și programul „Nu mă părăsi,“ atunci când părintele se leagă strâns de copilul însuși. realizarea Conștient sau nu în acest raport, este un om matur încă nu pot trăi pe cont propriu, în afara influenței sale mamă. femeie de vârstă mijlocie, care a dedicat întreaga sa viață grija pentru mama ei pentru totdeauna nemulțumiți, se pare că a trăit într-un astfel de scenariu.
6. „Nu fi un lider!“
„Fii umil, nu un parvenit“, „primul rol este deja luat“, „Eu sunt șeful aici“, „va fi rău, dacă faci altceva ...“. Părinții Deci imperioasă suprima copiii lor.
Temandu părinte poate da, de asemenea, un astfel de mesaj în cazul în care nu este, în sine, liderul de competențe :. „Este teribil să fii primul“
8. Programul „nu face bine“, formează părinții cu gelozie referitoare la succesul unui copil. Ele sunt gelos de oportunitățile pe care au un copil, l-au acuzat de ingratitudine. Ca părinți, ei sunt foarte mândri de copilul lor, dar adânc în interiorul lor se află un pic băiat / fată, care este plin de invidie negru: ce se întâmplă dacă el va reuși? se dovedește că mai bine decât mine! O mulțime de ca părinte poate face copilul să studieze greu, dar într-un nivel non-verbal, acesta va difuza o interdicție strictă asupra succesului.
Același scenariu este de stabilire a părinților, care își asumă responsabilitatea pentru ceea ce copilul lor este de a face. De exemplu, un copil a scris un eseu, iar mama mea corectează cuvinte și expresii - așa cum se pare - mai precis și succinte. Sau când copilul a atras o imagine, iar tata ia dorisovyvaet și ei „au fost foarte bune.“ Deci, părinții ia măsuri unui copil, luat de succes. In ciuda promisiunii de „ce trebuie să faci totul bine“, l-au învățat să termine treaba. Oamenii care au crescut cu un astfel de program, folosite pentru a face totul bine, dar la etapa finală, acestea se încadrează brusc într-o situație complet neagă toate eforturile lor.
9. „Nu fi sănătos“
Un astfel de program este generat atunci când copilul poate obține o atenție părintească, căldură, afecțiune și grijă doar atunci când el este bolnav: părinții au pierdut la locul de muncă dintr-o dată sunt aproape toată ziua, citesc povești, clătite coace pat pe cap și sunt interesați de modul în care se simte copilul.
Fără să observe că, părinții impune interzicerea copilului să fie sănătos. Și va folosi boli ca singurul mijloc adevărat de maturitate, în orice situație dezagreabil, o persoană care a crescut în acest scenariu.
10. „Să nu ai încredere, nu se apropie“
Aici se află o interdicție asupra intimității, atât în sens fizic și emoțional. Acest mesaj poate fi transmis din generație în generație. În cazul în care familia nu se obișnuiește să-și exprime sentimentele, să vorbească din inimă, și îmbrățișează reciproc, copilul ajunge la concluzia că este nevoie de a păstra totul în sine.
Prin acest mesaj este adesea atașat mesajul „Să nu ai încredere.“ În cazul în care părinții își pot permite să trișeze sau de a abuza copilul, el decide că este mai sigur și mai silențios pentru a păstra distanța lor. Crescând, o astfel de persoană se va folosi de multe ori principiul „prima aruncare mai bine / jignesc, mai degrabă decât să aștepte până când în aruncarea sau rănit.“ Și chiar și atunci când oamenii se referă la el cu caldura, va fi suspicios și neîncrezător, din moment ce eu sunt sigur că undeva acolo prinde. Acesta va expune relația la tot felul de teste până la distrugerea lor completă. Și apoi în liniște, spune el, „Ți-am spus.“
11. „Nu face nimic!“, În sensul de ceva similar cu programul „nu face bine.“ Părinții nu permit copilului să facă unele responsabil de acțiune: cuie ciocan, tăiat legume, etc. „De ce un copil de a face lucruri periculoase“, „Relax, au construit încă!“ Sau motivul pentru care mesajul poate fi diferit, „tot ce faci neglijent / inutil / inutil.“ Aici avem încrederea părintelui pe care copilul nu va fi capabil să facă ceva bine, fiind din custodia lui.
În orice caz, baza pentru o astfel de promisiune nu este o realitate obiectivă, și propriul scenariu de bază, experiența sa.
12. „nu fac parte din“
De exemplu, imaginați-vă situația: un băiat crescut de relațiile sale mamă și-mamă între femei se răcească. Copil mai mult legat de bunica mea, mama mea aparent recunoscătoare ei, dar în interiorul acestuia este setat neprietenos. În sine fără să realizeze că a fost motivul, mama mea ar pedepsi copilul, în cazul în care observă că mâinile bunicii îi place. Și programul este format în copil „Cei cu care eu sunt bine, provoacă dezaprobarea mamei mele“, și, prin urmare, conchide el, trebuie să fie păstrat, nimeni nu face parte.
El va crește simțindu-se ca un outsider în toate grupurile și companii, iar altele vor lua în considerare el nesociabil și necomunicativ. Același rezultat se realizează prin observații constante din partea părinților că copilul lor nu este ca ceilalți - într-un sens pozitiv și negativ.
Cu toții sa întâmplat în copilărie în inimile striga: „! Niciodată n-aș trata copilul dumneavoastră cum să se ocupe cu mine“, dar de multe ori se repetă, fără să-și dea seama, ne trăim viața în scenariul de bază. Vine un timp, și într-o stare de slăbiciune, oboseală, stare de rău, repetăm exact ceea ce nu ne place comportamentul părinților noștri.
Jung a spus că nu ne dăm seama, este o parte din viața noastră ca soarta. Și, pentru a merge pe propria cale, aveți nevoie pentru a înțelege ce fel de promisiuni secrete (programe) au fost plasate în noi de către părinți.
Faptul este sarcina psihologului - pentru a ajuta la identificarea acelor restricții, restricții de instalare care vă împiedică să trăiască o viață plină și de calitate, urmați adevărata ta cale. Și înlocui negativ limitarea duratei de viață a programului la noul program de autorizare. Ie rescrie scenariul de viață, a scrie o nouă poveste a vieții sale. Și începe să trăiască așa cum doriți! Destul de durere, suferință, lacrimi, constanta de auto-îmbunătățire! Sunteți deja perfecte doar prin naștere!