10 motive pentru care arhitectul să renunțe la un proiect de design

Faceți clic pe „Insert“ pentru a adăuga articol pe site sau pe blog.

Ideal pentru acest caz, apelul este după cum urmează: oamenii par să explice care caută un arhitect în apartamentul său, a strigat, o serie de acasă sau orice alte informații de fond. În continuare, un potențial client raportează că a văzut munca mea și le-a găsit bine (sau pe care l-am recomanda), și că el a vrut să mă invite să se uite la subiect și să discute condițiile de cooperare.

Deci, primul motiv pentru eșec - o abordare greșită a familiaritate clientului cu arhitectul, inclusiv eșecul de a furniza informații inițiale pentru a determina un arhitect interesat de un anumit proiect.

Personal pentru mine factorul de simpatie și înțelegere în relația cu clientul - una dintre principalele. Nu pot ca ochiul uman, este prea tare sau „zamylenny“ - în care captura este întotdeauna simțit și să înceapă să se gândească la un control total și micromanagement a voinței arhitectului. De multe ori să înțeleagă că o persoană nu știe ce a vrut, și atunci când sunt oferiți, toate ideile care nu va place. Acesta este al doilea motiv poate fi numită incompatibilitate la nivel psihologic. Este destul de dificil de explicat, dar eu o numesc intuiție.

3. Calitatea obiectului
Se întâmplă că eu nu doresc să lucreze cu un anumit obiect pe inspecția de fapt. Există spațiu foarte complex sau prea simplu. Eu ca un profesionist este important să percepția personală a spațiului. Se întâmplă că eu, știind termenii de referință, din primul minut pot imagina ce imaginea se va dovedi pe termen lung, și se întâmplă că te uiți și cred că, nu ca camera este mai bine să nu ia. Aceasta este experiența mea subiectivă, dar mai ales, în cazul în care etapa de comunicare cu clientul a mers bine, eu iau la proiect.

Adică, fiecare arhitect are profilul de activități: Dacă vă place modul în care face un apartament, nu înseamnă că la fel de bine proiectează birouri (dacă el chiar interesant).

Arhitectura - mai degrabă un fel specific de activitate, în cazul în care de mult construit pe sentimentele personale și bani nu decide întotdeauna totul. Dar problemele financiare într-o mulțime de proiecte și, chiar dacă acestea sunt diverse, dar toate se reduc la subiectul bugetului.

6. Nu vin împreună în înțelegerea problemei
Primele schite pot fi percepute în mod adecvat de către client, și se poate întâmpla ca esti un profesionist care nu au făcut față cu sarcina și nu înțeleg clientul, nu oferindu-i modul în care el imaginat.

În acest caz, nu poate fi exclusă nici una, nici alta versiune a evenimentelor, precum și acceptarea de client optim corecte în opțiunile de aspect de vizualizare. Trebuie amintit faptul că oamenii sunt obișnuiți să trăiască modul în care au folosit pentru a, și propuneri radicale pentru a schimba lumea familiară poate să nu fie întotdeauna pozitiv și a primit cu bucurie.

Aici depinde foarte mult de arhitect, așa cum el știe foarte bine cum să obțineți împreună cu clientul, să insiste asupra deciziilor lor, fără a aduce atingere dorințelor clientului. În această etapă, puteți totuși rupe cu ușurință, fără a fi nevoie unul de altul nici reclamații - și acesta este al șaselea motiv.

7. Selectarea după artist
cauza nu atât de comună - o relație de conflict cu contractantul. Acum, eu nu vorbesc despre compatibilitate psihologică, dar mai ales de natura profesională a dezacordurilor. Arhitect sau proiectant face desenul și dă contractantul solicită să se execute în locuri de muncă.

Contractantul, de exemplu, se pot vedea aceste sau alte componente structurale complet mod diferit, și, probabil, ceva ce nu putea să-l sau ceva imposibil de găsit. Nu am avut exemple de despărțire cu proiectul din cauza contractorului - de obicei, am devenit inițiatorul schimbării unuia sau o altă echipă, dacă o văd necesară. Fără a aduce atingere, desigur, calitatea proiectului. Iar clientul este, de obicei, ascultă și urmează sfatul meu.

8. co-creare cu clientul
Acest subiect este infinit, deoarece conflictele pot apărea foarte diferite în diferite stadii ale desenului sau modelului. Încerc să oferim clienților noștri soluția optimă pentru toate fazele de lucru, dar uneori am nevoie de ajutorul lor, nu știu întotdeauna ce persoana îi place.

Un tip de conflict, în acest caz, atunci când clientul dă vina pe arhitectul lipsei de creativitate, fără a oferi informații obiective despre dorințele și preferințele lor.

Dezavantajul - acest lucru este atunci când clientul este uciderea dorinta de a face ceva nou și să insiste asupra îndeplinirea tuturor dorințelor lor, indiferent de arhitect. Foarte adesea conflictul apare în etapa de selecție a materialelor de finisare.

9. „independent“ de cumpărare
Uneori, clienții fără coordonarea cu arhitecții dobândi aceste sau alte materiale sau obiecte să devină un arhitect înainte de fapt, pur și simplu pentru că „a placut.“ Arhitect care deține o imagine finală în capul lui, și o soluție similară clientul ei poate distruge radical. Sau trebuie să ia înapoi bunurile, sau modifica în conformitate cu partea a proiectului, sau de a pune capăt relației.

Totul depinde de interesul arhitectului și scufundarea acestuia în proiect. Dacă acest lucru începe să se întâmple, se spune doar că clientul nu mai are nevoie de serviciile unui arhitect, plasându-l într-o poziție vulnerabilă. Ca și cum el știe deja, și așa că totul se va termina și pentru profesioniști.

Ceva similar se întâmplă atunci când clientul este revizuirea detaliile proiectului pe cont propriu, atât vizual și funcțional.

10. Neîncrederea arhitect
Și, probabil, ultimul motiv din listă, dar nu mai târziu în greutate - această neîncredere. Arhitecții sunt cunoscute de a avea un număr suficient de mare de contacte cu furnizorii de mobilier, gresie, obiecte sanitare, etc. Cunoașterea pieței - este o parte din locuri de muncă, nu cel mai mic, și munca de contact suficient de ani.

Nu este nici un secret faptul că arhitecții sunt condiții speciale atunci când se lucrează cu aceste companii, ceea ce duce la clienți. Nu doar se confruntă cu o situație în care clienții sunt inghesuie pentru toate aceste condiții au fost aplicabile acesteia. Taxa pentru un proiect nu este de multe ori destul de mare pentru clienți, doar pe baza acestor condiții foarte speciale. Ei încep să sun furnizorii pentru a afla condițiile în care acestea au fost acordate un anumit produs, face probleme, amenințând să ia comanda, iar furnizorul care are nevoie să facă salvare, cedând convingere. Personal pentru mine acest lucru după astfel de situații, obiectul nu mai este de interes.

Pentru a rezuma pe scurt apela 10 motive:
  1. Clientul nu a furnizat informații suficiente despre obiect.
  2. antipatie personală a clientului.
  3. Reticenta arhitectului de a lucra cu un anumit obiect (proiect).
  4. motivare insuficientă financiară (sau alte dispute financiare).
  5. Lucrul în stil bine definit.
  6. Arhitectul nu a putut efectua activitatea în termenii de referință.
  7. Arhitectul și contractantul nu a găsit un limbaj comun.
  8. Gust preferințele clienților și nepotriviri creativă a poziției cu arhitectul.
  9. Lipsa de coordonare și introducerea modificărilor clienților auto-proiectare.
  10. neîncredere client al arhitectului.

Dacă încercați să evitați toate acestea, tu și arhitectul, probabil, se va dezvolta o echipă mare și, ca rezultat, veți obține un proiect minunat.

Eugene, revocați începe atunci când umflarea valorii estimate. Ce înseamnă prea scumpe? Diferența dintre mobilierul interior, interior cu o expunere de brand și reduceri suplimentare, și angrosist profesionale de ekstraseylerom de interior de până la 25%! Chiar și prețurile de vânzare germane fixe dau de furcă 5-8%. O cantitate diferită de servicii incluse, un alt serviciu. diferite costuri.

De multe ori un arhitect nu este conștient de faptul că este posibil să se cumpere mai ieftin, și funcționează în cazul în care mai confortabil, mai sigură și mai plată)). Desigur, clientul are dreptul de a verifica apelurile către specificația de stabilire a prețurilor și erori de calcul paralele. Moscova COMMERCE de client printr-unul este un joc familiar.

La rândul său, arhitecți avertizează că produsul lor va fi o reducere la XX, nu scump în piață. marjele mari, de obicei, pre-negociate și stabilite)). Gospodinele utilizate la semnul „Vanzare 40%“. Jocul privind psihologia set de companii de bucătărie care oferă în mod regulat reduceri de 30%. Dacă apăsați 50% (reducere pentru intermediari regulate).

„Kidok“ arhitectul este posibilă în cazul în care un ordin foarte mare, făcut o mulțime de concurenți agile (ca noi), locul de muncă și) funcționează ca un cadou. Experiența mea, furnizor de încredere, ieftin și rapid a fost găsit după 2 ani de muncă solide.

„Taxa pentru proiect + 10% pentru selectarea de finisaje este considerată norma“ pentru selecție pur și simplu nu-exact norma. orice vânzări este 1) cunoaște pe deplin produsul 2) servicii în 5 ori mai ieftin.
Veți plăti pentru inventat, proiectat, creat sub interiorului.

Pentru conținut exclusiv de 10% nu ia. Matematica este simplu tencuitor lucru brigadă și mobilier constructori costurile la fel, indiferent de marca de materiale și produse. Costul forței de muncă pe m2 arhitect a pus fără menajamente, de asemenea, au o limită inferioară. A se vedea cât de multe proiecte dintr-o dată conduce arhitect, cred că pentru un salariu în zona dumneavoastră, pentru a primi valoarea reală a servitorilor.

articole similare