Faptul că în Europa și Statele Unite ale Americii absolvenți de liceu fac o pauză anuală (an de pauză), înainte de a merge la colegiu, am învățat ca un student de-al treilea sau al patrulea an la universitate.
A fost o rușine că nimeni nu a oferit după clasa a 11-am face o pauză. Atunci mi-l lipsea. examene Epuizat, meditatii, cursuri, eu, ca un somnambul, a mers cu părinții la universități și a servit rezultatele de examen la diferite facultăți.
Sincer, nu-mi amintesc cum l-am eliberat.
Îmi amintesc doar că nu este în așteptare pentru orice vacanță de absolvire sau de vară. Examenele au avut loc în agitația. Bătăi de cap încălzit situație „neașteptată“: la examen în literatură, nu am avut forme - din cauza acestei trebuit să taie o jumătate de oră de scris aproape sa dublat; în limba engleză, în părți de ascultare, am prins și efervescent foșnitor player, deci face din dialogul a fost foarte dificil.
Valorificata, nu a ezitat, și nu am nevoie de ea, am făcut alegerea potrivită sau a făcut-o pentru mine.
Rudele nu au înțeles starea mea rupt a scris pe un volum mare de activitate. Apoi am avut ideea de a părăsi studiului, așa cum capul meu a cerut o pauză. Dar am fost frică să condamne părinții. Îmi imaginez cum se vor uita la mine când spun că vreau să iau un concediu sabatic. Am auzit doar un singur: „toate învăța de la clasa ta, și tu?“, „Nu te mai prosti, sunt oameni normali după școală, du-te la universitate și de studiu acolo timp de 5 ani. Ai pierdut un an întreg. "
Dragi părinți de absolvenți, dacă vă este frică că, prin acordarea permisiunii copilului de un an (sau poate două) nu a mers la universitate, l-ai un ratat face, el va pentru totdeauna ignorant și sa încheiat viața unui vagabond pe alee, încercați să abstracte din aceste gânduri . Nu este necesar să fantezii despre ceva ce nu există.
Doar să accepte că „liber“ anul astăzi ca aerul are nevoie de la aproape fiecare student. Iată de ce:
1. Acesta este momentul în care el va fi capabil să înțeleagă care vrea să devină.
Cei mai mulți absolvenți nu au nici o idee despre ce profesie ar dori să învețe. Ei vin „doar la mult“, și apoi toate cele patru ani vuietul cursuri plictisitoare și seminarii.
an gratuit ce pot fi cheltuite pe munca. Nu contează ce va fi. Casier într-un supermarket, un magazioner, un curier, un promotor ... Acesta va da tânărului o experiență de neprețuit.
Chiar și curier de lucru, puteți vedea „partea greșită“ a cazului, pentru a înțelege ceea ce vrei sau nu doresc să cu adevărat.
2. Acesta este momentul în care el învață să fie responsabil.
Acum, părinții nu determină viața unei persoane, așa cum el însuși. an liber pentru a preda o persoană pentru a gestiona timpul lor și aprecia, a lua propriile decizii și să își asume responsabilitatea pentru ei.
4. Acesta este momentul în care el poate ajuta pe alții.
În cazul în care absolvenții nu doresc să studieze sau să lucreze, s-ar putea lua în considerare a deveni un voluntar. Înainte de a fi deschis muzee, expoziții, animale adăposturi fără adăpost, și multe alte organizații, care va primi asistenți.
În cazul în care absolvent este fluent în unele limbi străine, s-ar putea lua în considerare programe de voluntariat în străinătate.
Încă o dată, el va avea posibilitatea de a deveni un consilier de tabără în tabăra internațională din Statele Unite sau să pasc oile undeva în câmpurile Scottish?
5. Acesta este momentul în care el poate „pompa“ cap.
Decât să submineze sănătatea în clasele 10 și 11, lăsați pregătirea pentru anul universitar următor după lansare.
Timp de 12 luni, vă puteți pregăti cu ușurință pentru orice examen sau examen creativ. Șansa de a merge la universitate dorit va crește în mod semnificativ.
Nu este mare de a trăi un an pentru a te distra? Faceți o pauză, să se uite în jur și ascultă-te.
În viața mea «decalaj de ani» sa întâmplat după universitate. Am lucrat ca bona, animator, profesor de modelare, nating off, a călătorit în mai multe călătorii - am avut o odihnă și a lucrat la plăcerea lui. Îmi place în fiecare zi.
În acest an liber mi-a adus mult mai mare bucurie de 5 ani de studiu la universitate. Am găsit motivația de a trăi și de muncă, care nu a putut vedea din cauza volumului de muncă în timpul studiului.
Foto: pixels.com, pixabay.com.