3 Responses de a calomnia adresa proprie

Ca el a fost un om deschis la o zi mare.

Calomnie - un păcat grav. La fel ca zvonurile sale rude, calomnia distructive în natură. Acest „așteptați sânge“ (Proverbe 12: 6), a fost „ruinarea aproapele său“ (Proverbe 11: 9), și „separă prieteni“ (Proverbe 16:28.). Iar zvonurile și calomnie conțin puterea distructivă a cuvântului, dar, de asemenea, element de calomnie pus minciuni.

Zvonurile răspândi focul, și calomnie luminile lui.

Deveni obiect de calomnie extrem de dureroase, și pastori și lideri de lucrare, din păcate, este prea ușor o țintă. Este din cauza gravității păcatului de calomnie, trebuie să învățăm pentru a proteja inima ta, atunci când se întâmplă la noi. Cel mai simplu mod de a obține din nou pe calea păcatului - un păcat pe care l-am păcătuit împotriva.

Iată câteva sfaturi despre cum să reacționeze dacă calomniați.

1. Reputația ta este în mâinile lui Dumnezeu.

Uneori trebuie să-și apere reputația celor care te defăimat, mai ales dacă ești un manager, și calomnie prejudiciată la serviciul. Dar, în experiența mea, este de multe ori mai bine să rămână tăcut, să aibă încredere în Dumnezeu și lăsați adevărul să fie avocatul tău. După cum spune tatăl meu, „Când (nu“ dacă „și anume atunci când) din cauza rănilor suferite nemeritat reputația, integritatea liniștită a lungul timpului va spune tot ce trebuie să spui.“

Chiar dacă trebuie să-și apere, așteptați. Nu intrați în panică. Nu exploda. Nu ceda fricii. Pentru a-și apere nevoia lucrarea la (1 Tes. 2, 2 Cor. 10-13), dar ar trebui să fie atenți să nu exagerați în apărarea el însuși.

Oamenii au tendința de a crede că toți ar trebui să fie reparate, a restabili încrederea celor care au auzit calomnie, le spun partea lor de „istorie“. Dar, de regulă, acest impuls - „frica de oameni, mai degrabă decât frica de Dumnezeu“ doar Din nou, în experiența mea, elevii calomnii pot înțelege de multe ori că aud o minciună, iar încercările noastre de a justifica situația nu se îmbunătățește, și-l agrava. Îmi place metafora, care a condus o dată Sperdzhin „mare minciună, în cazul în care nu se observă, ca un pește uriaș, care a scos din apă. Se bate, entorse și sare, dar foarte rapid și să nu moară. "

Deci, mai presus de toate, a pus grijile la adevăr, nu ostentativ, nu lasa frica sa fie forta de conducere. La urma urmei, Hristos mult-barfit spune: „Nu te teme de ei, prin urmare, fiindcă nu este nimic acoperit, care nu va fi descoperit, și ascuns, care nu va fi cunoscut“ (. Matei 10:26). Când v-ați simțit „fotografii“ de frică și de auto-protecție, amintiți-vă că adevărul va câștiga în cele din urmă. Adevărul este implacabil, inflexibilă, este inevitabilă, invincibil. Ea este un maestru „victorii neașteptate.“

2. Dă-o „rezistență moale“ calomniator, arată-i vina lui (nu prin e-mail).

Este imperios necesar să se desfășoare „în spiritul blândeții“ (Galateni 6: 1.) Fără a forța persoana a-și apăra împotriva acuzațiilor sau cu ton acuzator. Acest lucru se poate face în două moduri:

Începeți cu întrebări. În acest fel, puteți obține faptele înainte de a face orice concluzii. Întrebările ajută la reducerea confruntare. Dar, nu ezitați să numim păcatul păcat și calomnie - calomnie.

Spune-mi, cât de mult durere te face calomnie. Acest lucru este ușor de uitat când vine vorba de comunicarea cu persoana care ne-a rănit. Dar cuvintele pe care „am fost trist / rănit când ...“ în loc de „ai păcătuit împotriva mea,“ au o șansă reală de a „cumpăra fratele tău“ (Mat. 18:15), iar acest obiectiv major. În mod surprinzător, datorită faptului că unele calomnie, fără ca măcar să-și dea seama, ei sunt foarte surprins când aud despre durerea provocată de acestea. Prin urmare, la începutul conversației cu simțurile, și nu taxele pot contribui la soluționarea situației și crește probabilitatea unui rezultat pașnic.

Omul Mustră este întotdeauna înfricoșător și ciudat. Dar ar trebui să fie făcut. Dacă nu mustra un om pe care nu-l iubesc în mod corespunzător și nu „biruiește răul prin bine“ (Rom. 12:21).

3. propovăduiți Evanghelia la el însuși.

Un bun exemplu ne arată Dzhordzh Uaytfild:

Să numele Whitefield moare, iar numele lui Hristos este glorificat. Să numele meu va dispărea, chiar și prietenii mei mă uit, dacă prin acest nume al lui Isus va auzi mai des. Sunt dispus să aștepte până în Ziua Judecății pentru a restabili reputația mea, și când voi muri, vreau mormântul meu la acest epitaf: „Aici se află DU Ca el a fost un om deschis la o zi mare. "

Amin. Fie ca Domnul, care vede toate și toți judecătorii, să ne dea un spirit.

3 Responses de a calomnia adresa proprie

articole similare