Aceste e-mailuri nu fac impresie foarte bună. Dacă nu ați primit un răspuns la o scrisoare anterioară, și scrie din nou, și de aceea este de înțeles că doriți să faceți ceva / cec. Nu este nevoie să se menționeze încă o dată.
Mai mult decât atât, aceste scrisori nu sunt de nici o valoare pentru clienții dumneavoastră: ei nu le pasă de ceea ce doriți să obțineți răspunsul, mai ales dacă nu aduce un motiv bun pentru asta.
Scrie un astfel de e-mailuri sunt foarte simple. Nu ai nevoie de o mulțime de timp și a crezut că pentru a obține ceva de genul „Dragă [Nume Destinatar]! Nu ai răspuns scrisoarea mea, și am decis să verifice dacă totul este în ordine. Cu stimă, [numele dvs.]. "
Noi chiar masurat timpul sa dovedit că este nevoie de 19 de secunde.
Aceste scrisori de simplitatea și le face inutile. Ele sunt ușor de a scrie, deoarece acestea nu poartă nici o valoare pentru clienții dumneavoastră.
Dacă nu ați răspuns la prima literă, cel mai probabil, receptorul o pierdere de timp luate în considerare. Și de ce să consolideze numai această impresie, forțându-l să-și petreacă mai mult timp pe dvs. scrisoarea de follow-up?
Desigur, acest lucru nu înseamnă că trebuie să nu mai funcționeze cu potențialii cumpărători, trebuie doar să depună mai multe eforturi. Asta trebuie menționat în afară de ceea ce este evident „Eu scriu pentru a vă asigura că totul este în ordine.“
Dacă nu ai răspuns:
Dacă a existat una dintre aceste evenimente:
Dacă sunteți în imposibilitatea de a convinge clientul să încerce produsul:
- Scrie o scrisoare de la o lună după ce clientul potențial a utilizat produsul de concurent. Întrebați despre impresiile lor.
- Trimite un e-mail când acordul destinatarului cu dvs. concurent este scăzut.
Bonus: în orice caz, litera „Vreau doar să mă asigur că totul este în ordine ...“ de lucru:
Desigur, există și excepții de la regula. Dacă ați început deja procesul de vânzare, există multe cazuri când o comandă de a „se asigura că totul este în ordine ...“ justificată. De obicei, aceste cazuri se combină două puncte:
- potențial cumpărător dvs. și-a asumat anumite obligații și nu au reușit să se conformeze acestora sau nu au fost făcute de contact.
- Într-o scrisoare sau în timpul unui apel în această situație trebuie să se concentreze asupra obligațiilor cele mai remarcabile, nu doar pentru a verifica dacă totul este în regulă.
În fiecare dintre următoarele cazuri, a scrie o scrisoare sau un apel la „asigurați-vă că totul este în ordine“ este esențială.
- Dacă ai promis să scrie după un anumit număr de zile / săptămâni / luni.
- Dacă apelul nu ați făcut contact.
- Dacă nu ați răspuns la apel programată.
- Dacă ați fost rugat să aștepte o săptămână pentru a discuta propunerea cu colegii. și apoi nu a contactat.
- Dacă nu ați îndeplinit obligația de a semna un contract.
- În cazul în care destinatarul a fost utilizarea produsului dvs., dar nu au împărtășit rezultatele sau experiențe.
regula dovedita pentru astfel de scrisori - este de a scrie numai atunci când aveți un motiv bun pentru faptul.