Pentru numeroasele sale ani de experiență în asistent personal, am identificat câteva reguli importante care sunt diferite și sunt adevărați profesioniști care, sper, va fi util pentru cei care abia își încep cariera profesională în funcția de asistent personal.
1. Se specifică interviu, care porucheniyavam trebuie să le îndeplinească. Pentru a ajuta numărul de comisioane personale și de afaceri este un criteriu important este dacă sau nu să accepte o ofertă de muncă, și modul în care, în viitor, pentru a se vedea în profesie. Știu colegi care preferă să se ocupe doar cu comisioane personale. Sunt doar interesat nu se îngropa în complexitatea societății. Și cineva, în schimb, preferă ordinele personale de sprijinire a afacerilor.
Cea mai mare greșeală - acest nesprosit interviu despre ceea ce liderul potențial așteaptă asistentul său. Această întrebare va ajuta la evitarea așteptări deșarte pe ambele părți și de a economisi timp. În caz contrar, după ce a lucrat pentru câteva luni, veți găsi brusc că este nevoie de doar rezervări de bilete și manager de companie vacanță de familie, deși este de așteptat o foarte diferit. Entuziasm rapid „se evaporă“, iar producția va fi de două: schimbarea locului de muncă sau este să rămână în locația sa actuală. În acest din urmă caz, exista riscul de pictura în sine într-o depresie, deoarece Nu este nimic mai rău decât să fie implicați în afaceri neiubit. Și nu cred că va fi capabil să „reformata“ seful tau. Treaba ta este - de a ajuta, nu să modifice șeful.
În ceea ce privește lucrul cu expati, nu aș împărtăși comisioane personale și de afaceri, pentru că în lucrarea sa ca asistent, de regulă, este necesar să se efectueze amândoi.
2. Fii atent. Atenție și încă o dată atenția, în special la detalii. În asistent este important pentru toți - de la „ceea ce capul bautorii de cafea“ la „pe cel mai bun timp pentru a numi un consiliu de administrație întâlnire.“ Desigur, pur si simplu nu-mi amintesc toate detaliile. Prin urmare, primul este mai bine să scrie în jos totul. Mulți oameni cred că au o memorie excelenta. Cu toate acestea, la un moment dat suma pe care trebuie să păstreze în minte, să depășească toate limitele posibile, și începe să uite. Prin urmare, jurnalul ar trebui să fie partenerul dumneavoastră constantă.
Mai bine să scrie, și apoi pur și simplu, pentru a clarifica dacă există ceva ce nu înțeleg. Există o mare diferență între rafinament și repetiție. Daca seful tau afla că sunteți banale uita despre ceea ce el va spune, va începe să provoca iritații și îndoială în faptul că se poate lucra în mod eficient.
În plus, managerii de nivel înalt nu au o mulțime de timp liber. Iar faptul că există, pur și simplu nu este suficient pentru a face față cu uitarea ta.
3. Nepanikuyteineteryaytes. Din totalul nu vor fi salvate, lucru atât de stresant va fi întotdeauna. Este important să se răspundă la ele. Numărul Sfat 1. Chiar dacă totul în jurul într-o panică și nu au știut ce să facă, capul ar trebui să fie „la rece“. Dacă știți că nu funcționează, sfaturi numărul 2. Expirați și dă-te un moment să reflecteze situația. Min nu scade sau adăugați. Dar va fi capabil să se concentreze pe rezolvarea problemelor sau întrebări neașteptate.
În plus, asistentul - este vocea și fața liderului lor. Și nu poate fi combinat cu panica și să fie difuzate în jurul valorii de birou strigând: „! Boss, totul este pierdut“ Tu pur și simplu nu își poate permite. Chiar și atunci când totul pe punctul de eșec, ar trebui să fie capabil să mențină calmul. Dar acest lucru nu este sfârșitul lumii, nu? Și dacă este încă el, atunci nu se va schimba nimic. Dar serios, apoi în cele din urmă capacitatea de a gândi în condiții de stres va fi asistentul cel mai bun și vă va salva o pace a minții și a nervilor.
4. "Hold" față. Acesta este probabil cel mai dificil. Pentru că, ne place sau nu, toată lumea este într-o stare proasta pentru o mie de motive diferite. Da, aveți dreptul să-l. Nu, nu aveți dreptul să-l arate în birou. Unul dintre managerii mei a numit-o comunicare non-verbală. Probabil ați observat că energia unor colegi pot literalmente „amprenta“ pe care în perete, iar celălalt totul tras - de la CEO la secretar. Noi toți „carry“ ei înșiși în lume. Astfel, „transporta“ înșiși trebuie să pozitiv.
Am afla, de asemenea auto-control. Nu cred că le-am bun. Dar când văd că limita de starea mea de spirit bună este epuizată, sau mă duc la cină, sau stai jos pentru o muncă teribil de plictisitoare, dar liniștitor (cum ar fi planificarea bugetului). Este o explicație excelentă a colegilor care vin cu cereri: nu va afecta bugetul, și aveți o șansă să stai jos, calmează-te și de a reveni la echipa cu un zâmbet.
Crede-mă, starea ta proasta se va îmbunătăți în aceeași zi din cauza unor lucruri mici. Dar sedimentul din comportamentul la lucrătorii de birou pot sta pentru o lungă perioadă de timp.
6. Aspectul dvs. ar trebui să fie în top cinci! Aspect excelent - este o cerință profesională. În multe companii, în special cerințele prescrise pentru aspectul, chiar și lungimea de culoare lac de unghii și adecvate. Poate că acest lucru este prea mult. Dar, în cazul în care compania dvs. nu, atunci avea grijă de aspectul lor înșiși, variind de la pantofi și terminând cu machiaj. Când vii într-o companie, sunteți „de vânzare“, este nu numai cunoștințele și experiența, dar, de asemenea, aspectul lor. În cele din urmă, modul în care te uiți - o reflectare a atitudinii tale. Indiferent de prestigiu și nici nu era treaba ta, dimineața începe întotdeauna acasă în fața oglinzii din baie. În cazul în care reflecția în oglindă nu-ți place, atunci ceva cu lumea interioară nu este așa. Și dacă în această etapă nu experimenta bucuria, munca pe care acesta nu va adăuga.
Nu uitați niciodată că sunteți în căutarea la. Chiar și atunci când crezi că toți ați uitat, nu este așa.
Neprenebregaytevozmozhnostyuoblegchitsebezhizn. Capul tău jumătate din timp uita exact pentru a vă cere să rezervați o masă la un restaurant sau în avans pentru a configura proiectorul într-o sală de ședințe. Din propria mea experiență, pot spune: nu este nimic mai rău, decât în prezența clienților sau partenerilor pentru a apela oamenii de IT să vină urgent și repara totul. În cele din urmă, managerul poate ajunge la concluzia că nu este necesar să se bazeze pe tine. Da, și vei primi la un moment dat obosit de a fi „în săpun“, pur și simplu pentru că nu plan de viitor. Uchitessrazudelathoroshoisoobrazhatnaletu - acest obicei te va salva de la multe probleme.
9. Fii atent. Acest lucru se referă în primul rând pentru a lucra cu documente (scrisori, rapoarte, prezentari, etc.). Nu este nimic mai rău haos în documente, astfel încât sfatul principal - pentru a le menține în ordine, ca într-un calculator, și pe desktop. Acest lucru va ajuta să găsiți rapid informațiile atunci când aveți nevoie de ceva rapid pentru a imprima un document de hârtie sau din anumite motive nu pot fi folosite (de exemplu, vărsat cafeaua pe ea). Asigurați-vă că pentru a face copii de rezervă ale fișierelor de master.
În plus, va lucra cu copii ale documentelor personale ale capului (cel puțin pașapoarte și de asigurare).
10. Fii bine ai venit! Poate cineva ar crede că este mai mult legat de afaceri la un hotel. Este adevărat. Cu toate acestea, ospitalitatea - unul dintre lucrurile pe care trebuie doar să fie un asistent bun. Ar trebui să fie întotdeauna bucuros pentru oamenii care vin la tine și superiorul dumneavoastră.
Există unele tipuri de oameni ca extraverts și introvertiți. Primul este mai ușor, deoarece acestea sunt mai deschise psihologic. Dar, vezi tu, nu este ușor să se bucure în mod constant oameni, mai ales atunci când o fac doar ceea ce ei vin la tine cu probleme. Iubesc oamenii, dar la un moment dat a devenit dificilă. Și eu pot sfătui cu încredere pentru a face ceea ce am făcut - încetează să mai răspundă la problemele și să le treacă prin. Acesta este un loc de muncă, și ar trebui să fie de lucru, sau nu au suficientă putere, nici o emoție, fără nervi. Aflați cum să reacționeze într-un mod oamenilor de afaceri, cu un zâmbet, pentru că de afaceri - aceasta este o afacere. Și nu e problema ta, și situații de muncă. Lumea va deveni mai luminos, și se bucură mai ușor.
În cazul în care nu au existat probleme, lucrarea ar fi avut. Când am primit un loc de muncă într-una dintre băncile străine de către secretarul, primul lucru pe care a trebuit să învețe - mereu zambitoare. Oamenii vin la birou ar fi văzut că ei sunt mulțumiți. Cineva ar putea spune că este, spun ei, ospitalitate ostentativ. Pe de o parte, este așa, și sprijină restul lumii afacerilor. Dar, în timp, am dat seama că obiceiul să se bucure mă salvează de starea de spirit sumbru și tristețe. Așa cum a spus, vietnamez Zen călugăr budist Thich Nhat Hanh: „Uneori bucuria ta este sursa de zambetul tau, dar uneori zambetul tau poate fi sursa bucuriei tale.“
11. Dezvoltarea abilităților de comunicare. Bun asistent - un bun negociator. Aceasta este o persoană cu abilități excelente de comunicare și capacitatea de a comunica în mod corect și competent, cu oamenii în orice moment și indiferent dacă acesta este un coleg, subordonat, client, partener sau invitat. Mulți asistenți în absența șefului substituenții sunt în birou pe unele aspecte, precum și capacitatea de a comunica și de a scrie, de exemplu, mesaje în numele șefului este foarte important. În plus, asistenții sunt de multe ori un fel de punte de legătură între manageri și personal, precum și problema comunicării competente va juca un rol-cheie.
12. învețe și să crească! Mai rău asistent care nu vrea să învețe ceva nou, doar un medic care nu ridică calificarea. Ar trebui să fie întotdeauna conștienți de ceea ce se întâmplă în cadrul companiei - începând cu terminologia și terminând cu strategia de dezvoltare. De la înțelegerea și cunoașterea proceselor interne ale companiei dumneavoastră va depinde de percepția ta în comunitate și eficiența de lucru.
Demonstrarea cunoașterii și înțelegerii situației vă va permite să câștige nu numai încrederea în cadrul companiei, dar, de asemenea, oferă o oportunitate de a lucra la proiecte suplimentare, crescând astfel valoarea ta ca angajat. În cele din urmă, dorința de a crește va afecta reputația profesională, care nu se sprijină pe lauri.
Să fie capabil să recunoască faptul că există ceva ce nu știi. La urma urmei, acest lucru este cale de a deveni o mai bună umple golurile și de a învăța ceva nou. Aflați în cadrul Departamentului de Resurse Umane de formare companiei existente, uita-te pentru cursuri specializate. Dacă vă ajuta cu traduceri, cursurile de limbi străine vor fi, de asemenea, binevenite.
13. Budtepozitivny. „În biroul meu nu vă pot spune“, ci „și“ o problemă. " Sună negativ. Căutați sinonime „- cu aceste cuvinte a început una dintre întâlnirile la cap.
Curând, în biroul său pe masa de negociere a apărut de porc pusculita pentru o taxă simbolică pentru rostirea acestor cuvinte. Cineva dintre colegii săi râs, sincer pus acolo bani și curățat din vocabularul jura cuvinte, cineva se întreba, m-am gândit: „Cât de des în viață încercăm să se adapteze la un rezultat pozitiv? După ce a spus căpitanul corect Vrungel: „Ce te sun o barcă, așa că va pluti!“ „În cele din urmă, este important nu este faptul problemei, și modul în care se va rezolva.
În cele mai multe cazuri, ceea ce noi numim cu mândrie „probleme“, de fapt, este o situație de lucru pe care nimeni nu a fost în măsură să furnizeze. Deci, de ce nu accepta faptul problemei într-un rezultat pozitiv și pur și simplu nu cred că despre cum să o rezolve?
14. Straduiti pentru excelență! Mai frumos formulare - „perfecționism.“ O alta - „creșterea cerințelor de propria lor muncă.“ Alege ce mai aproape și mai clare. Învățați-vă de a face totul perfect, incepand cu lucruri mici. Delaytevse astfel încât kakesliby te delalietodlyasebya.
Mult noroc în toate eforturile tale!
KA Maslova, Executive Vice President Asistent