18 Sindroame din care s-ar putea să nu se știe

1. Sindromul Stendhal
Foarte amuzant sindrom, deși, desigur, cei care sunt expuși nu este uneori atât de distractiv. Sindromul Stendhal se manifestă în amețeli, leșin, palpitații și, uneori, halucinații, înconjurat de opere de artă și frumusețe naturală incredibilă. Poți să-l imagina? Ca și cum ați ajuns la Schitul și trânti într-un lesin pe puterea artei.

Numele sindromului provine de la una dintre cărțile pe Stendhal, în care a descris sentimentele sale în timpul unei vizite la Florența, „Când am ieșit din biserică a Sfintei Cruci, inima mea bate, mi se părea că a secat izvorul vieții, am fost de gând, colaps temându pe pământ ... am văzut capodopere de artă generate de energia pasiunii, iar apoi totul a fost lipsit de sens, un mic, limitat, astfel încât atunci când vântul pasiunii încetează de a umfla velele care împing înainte sufletul uman, atunci ea devine lipsită de pasiune, și, prin urmare, vicii și virtuți " .

2. Sindromul rățușcă
Principiul psihologic amuzant - un om, uneori, se comportă ca un boboc nou-născut, care este perceput ca fiind mama a văzut prima dată și obiectul în mișcare. În cazul nostru, vom fi cu siguranță în măsură să distingă propria lor mamă din poloronovogo pasă pe banda în mișcare, dar cu toate acestea, este ceva cu care ne confruntăm pentru prima dată, am subconstient că cea mai corectă și cele mai bune. De exemplu, desene animate, am privit ca un copil, întotdeauna implicit este mai bun decât ceea ce ma uit la copiii de azi.

3. Sindromul Van Gogh
Pun pariu că te gândești la urechea artistului? Și gândesc la dreapta. Acest sindrom se reflectă în faptul că pacientul insistă cu adevărat asupra funcționării sau chiar - oroarea ororilor - se operează.

4. Sindromul Wachter
El este sindromul sef mic. În acest moment toată lumea poate dat din cap în acord, pentru că nu există nimeni în lume, mai important decât polițiștii de pricajit, curatatorii, vahtershi, mătușile într-un pahar, în metrou, și chiar și în vestiar teatru. Curios paradox „am fost dat putere, oh, voi arăta tuturor“ funcționează nu numai pentru acest tip de servicii, dar, de asemenea, în funcționarii minore.

5. Sindromul bordel francez
Capacitatea uimitoare a comunității de sex feminin, efectuarea o mulțime de timp împreună, după o scurtă perioadă de timp pentru a sincroniza ciclul menstrual. Oamenii de știință spun că toată vina feromoni pe care doamna involuntar prins în aer, și toate celelalte tren din sarcasmul brusc și greu să se împrietenească cu persoane de orice sex, „Tu nu este încă sincronizat luna?“
Și un alt fapt interesant. Cicluri tot ciclul doamnelor ajustat la alfa-femela, chiar dacă în mod oficial acest lucru nu este în echipă.

6. Sindromul Ierusalim
Acest tip de o dorință care este prezentată numai în Ierusalim. Un turist care a sosit în oraș antic în scopuri religioase, sau pelerin decide brusc că el are doar ceva și divin și puterile profetice. Chiar și lumea trebuie neapărat să fie salvat. O completare esențială pentru o varietate de simptome este teatralitate în vorbire și mișcare.
Acest sindrom este cotat ca psihoza si duce la spitalizare involuntar.

7. Sindromul Paris
Un alt truc al sistemului nervos instabil se manifesta într-un loc special. Și, cel mai adesea în turiști japonezi calm și politicos. Ei vin să viseze, învăluit într-o aură de romantism și de lux în cafenele în aer liber, și de a lua oraș destul de agresiv în care un număr infinit de migranți, nu o caută în mod special pentru a vă rog, oamenii sunt agresivi și înfloritoare furt de stradă. Aproximativ 20 de oameni japonezi un an pe acest sol se încadrează în delir acut, se simte un sentiment de persecuție, derealizare, depersonalizare, anxietate, și alte simptome ale tulburărilor psihice. Cel mai bun mod de a trata sindromul de la Paris - trimite imediat suferindului în patria lor.

9. Sindromul Adele
Așa numitele toate consumatoare obsesie și o dragoste lungă, pasiune dureroasă care rămâne fără răspuns. Sindromul său nume derivă din poveste adevărată, care a avut loc cu fiica Viktora Gyugo, Adele.
Adele întâlnit cu un ofițer limba engleză Albert Pinson și imediat a decis că el - bărbatul vieții ei. Nu putem spune cu siguranță dacă el a fost un ticălos fără inimă înșelată creatură inocentă, sau o victimă a erotomania. Cu toate acestea, nu Pinson reciprocated - nu a ajutat sau o rara frumusete de fata, nu gloria tatălui ei. Adele l-au urmat în întreaga lume, situată la toată lumea că ei sunt deja căsătoriți, iar în cele din urmă complet nebun.

Sindromul Munchausen 10.
Un fel de ipohondrie. Când toată durerea și ajută la nimic, dar se pare doar atât. Este o tulburare în care o persoană feigns, exagerează sau se cauzează în mod artificial simptome ale bolii, să se supună unui examen medical, tratament, spitalizare, chirurgie și așa mai departe. Explicația convențională pentru sindromul Munchausen afirmă că o simulare a bolii permite persoanelor cu acest sindrom obține atenția, grija, simpatia și sprijinul psihologic.
Dar asta e nimic. Mult mai grav „sindromul Munchausen prin procură“, atunci când mamele cred că copiii lor sunt foarte bolnavi. Și chiar să creeze în mod deliberat condiții pentru ei manifestări ale celor sau alte simptome grave.

11. Sindromul Stockholm
Potrivit filmele de la Hollywood știm ce Sindromul Stockholm este o situație în care un ostatic începe să realizeze invadatorului, chiar simpatizează cu el și pentru a oferi diferite forme de asistență. Psihologii numesc acest „legătură traumatică subconștient de protecție“.

Dar acest lucru nu este un paradox psihologic sau de o tulburare mintală, ci mai degrabă o reacție normală a psihicului. Și în ciuda faptului că Hollywood-ul ne spune, este destul de rar, se întâmplă în aproximativ 8% din cazurile de luarea de ostatici.

12. Sindromul Diogene
Diogene a fost celebru pentru că a plecat să trăiască într-un butoi, și sa arătat ca un sociopat inveterat și mizantrop. în onoarea sindromului numele său (uneori denumit și sindromul mizeriei senilă) apare ca un plus sau minus. Extrem de atitudine desconsiderare pentru sine, auto-izolare de societate, apatie, tezaurizarea și orice absență de rușine.

13. Sindromul Dorian Gray
Acest sindrom poate fi spus să sufere toate în mod activ molodyaschiesya, toată puterea lui de a arunca cu privire la păstrarea tineretului străine. Cei care-l ridicat în păstrarea cultului. Compensat printr-o utilizare nejustificată a instrumentelor specifice de tineret, alegerea de îmbrăcăminte în stil de tineret, conduce la abuzul de chirurgie plastica si cosmetice. Uneori, această tulburare se termină depresie și chiar tentative de sinucidere.

Sindromul 14. Cotard
Dacă sunteți cineva începe brusc să se plângă că el a avut intestine putred, fara inima, el nu doarme pentru totdeauna. Spune-i că el iluzii nihiliste, ipohondru depresiv, combinate cu ideile vastitatea. cea mai mare, dar fără precedent în istoria omenirii un criminal, care a infectat toate sifilis sau SIDA, otrăvit respirația rău întreaga lume. Cu teatru și patos să raporteze că în curând să plătească vreodată off, și toată durerea lumii pare un nonsens, în comparație cu suferința pe care el se întâmplă să experimenteze o pedeapsă, apoi suna o ambulanță, cu o notă de „echipa de psihiatrie, sindromul Cotard te rog, ne-am luat.“

15. Sindromul Kandinsky - Clérambault
Un alt sindrom psihiatric, numit, de asemenea, sindromul de automatism mentale. Din domeniul „Alerg omuletii verzi“ și „picioarele ei înșiși pentru a merge undeva, eu nu-i supravegheze.“

Sindromul Tourette 16.
Deci, adesea menționată ca „eschrolalia“ - o atracție irezistibilă pentru strigăte morbide cuvinte obscene, deși este doar o componenta a sindromului Tourette. De multe ori folosit în film.

Interesant, cuvântul grecesc eschrolalia poate fi tradus ca „diaree verbală“.

17. Sindromul de mâini străine
Acest lucru nu este ceea ce multi dintre voi cred pohabniki. Dacă te-ai uitat ultima parte a „Harry Potter“, vă amintiți coada strangulat de propria lui mână. In multe alte filme si desene animate, de asemenea, găsit ceva similar, dar acest lucru nu este prozatori. sindromul mână străin există, este complex, nu tulburare foarte tratabile.

18. sindromul restaurant chinezesc
Se abtine de la mancare chinezeasca. Acest sindrom a fost identificat în 1968, când un bărbat chinez descris în revista medicală ce se întâmplă cu el după o vizită la restaurantele chinezești din SUA: „Sindromul apare la 15-20 de minute dupa masa primul curs durează aproximativ două ore, are loc fără nici un fel orice consecințe. Simptomele cele mai proeminente sunt amorțeli de partea din spate a gâtului, se extinde treptat la ambele brațe și partea din spate, slăbiciune generală și palpitații. " La început am crezut că acest lucru se datorează MSG, dar studiile nu au confirmat ipoteza. Este încă un mister.

articole similare