10 reguli privind modul în care urmează să fie salvate în timpul cutremurelor
Ce să faci în timpul unui cutremur.Numele meu este Doug Kopp. Eu sunt comandantul american International de salvare Brigada «salvare șef și în caz de catastrofe Manager al American Rescue Team International» (ARTI). Am pătruns în 875 clădiri distruse de cutremur, echipele de salvare au lucrat în 60 de țări, a organizat și sunt un membru al acestor echipe în multe țări.
În termen de 2 ani am fost expert al Organizației Națiunilor Unite cu privire la impactul dezastrelor, iar din 1985, nici unul dintre cele mai importante dezastre nu sunt lăsate fără atenția mea. Prima clădire, în cazul în care am fost în stare să pătrundă, a existat o școală în Mexico City, in timpul cutremurului din 1985. Toți copiii au fost sub birourile lor. Toate acestea au fost aplatizate la grosimea propriului os. Ele ar putea fi salvate dacă situată lângă birourile lor în culoarele. Este de neconceput, în opinia mea, dar copilul a fost prescris la momentul cutremurului să se ascundă sub mese și birouri. Am fost surprins, dar în școlile mexicane, este încă în vigoare, această instrucțiune «și Duck Cover», îndoiți, acoperă capul cu brațele tale și să se ascundă sub masă.
Este foarte simplu de înțeles. Atunci când se prăbușește o clădire, plafon grele cade pe un obiect sau mobila, distrugându-le, în apropierea o cavitate sau spațiu. Eu o numesc „triunghiul vietii“. Mai mare și mai puternic obiect, cu atât mai mult cavitatea, în cazul în care o persoană poate evita leziunile și să fie salvat. Acest lucru poate fi văzut la televizor când vom vedea munca echipelor de salvare.
Concluzia principală a acestui studiu, nu există nici o șansă de a supraviețui în cutremur puternic pentru cei care se ascund sub masă.