5 Zile Alakurtti, uzura petrecere a timpului liber

complicație neașteptată a fost pană de curent, programată doar pentru primele trei zile ale vizitei noastre. Am avut în rucsacii deja voluminoase și se adaugă un arzător cu gaz, și baloane, și o pereche de faruri. În plus, am avut o lungă perioadă de timp pentru a calma gazdele pe care nici noi, nici copiii noștri nu pierim fără electricitate, ocolind noi cumva fără el în pădure, în campaniile.

19.08 ne-am urcat în tren și a început călătoria de nord. Vecinii din coupe-ul ne-am luat calm si echilibru, dar nu am făcut-o deosebit de deranjat.

băiat curios Little, desigur, chat fără încetare de la 7 am la 10 pm și plimbare aparatul pe podea și pereți, a fugit de-a lungul coridorului. Dar nimeni nu a deranjat mult. Și când au găsit compania într-un alt compartiment sub forma unui alt băiat mic a fost foarte ușor.

Pe platforma din Kemi.

120 km ne conduce aproximativ 1,5 ore. Drumul este foarte pitoresc, cu o mulțime de spire, urcă și coborâri, prin taiga, între dealuri, lacuri și mlaștini. Ochii nu se rupe. Asfalt pavajului este bun, a făcut-o în urmă cu câțiva ani. Grănicerii nu ne oprim, nu verifică documentele, deși în vizitele mele din trecut, fără control al pașapoartelor și problema în cazul în care, cui, și de ce nu complet. Alakurtti situat în zona de frontieră, și, ca peste tot în ultimii ani, de control al accesului este administrat, apoi răsturnat. La momentul vizitei noastre trece nu este necesară. Ultimele 20 de minute nu sunt metode simple de Sasha, el whines și iese, încă obosit de drum, care a durat mai mult de o zi.

Dupa asfalt bun tot drumul de la Kandalaksha lungime surprinzătoare porțiune mai puțin de un kilometru, înainte de intrarea în decontare, și drumul Tryasuchev rupt. Un fel de muscă în unguent, în cazul în care același lucru fără ea.

Asta Alakurtti. străzi familiare, case cinci- și două etaje, stația de tren. Imediat evident că stația de reparat și re-vopsite în culoarea Cai ferate preferate - gri și roșu. In apropiere, pe stradă. Daniel, o nouă capelă. Mă bucur să văd că viața se întoarce în sat.

Monumentul 42nd Rifle Corpului, după el - clădirea școlii.

Am venit încet pe strada Kuznetsova Memorial de război, Tankettes T-27, care a luptat înapoi în războiul sovieto-finlandez. 42-lea Infanterie Corpul 1941-1944g. - este scris pe monument. Apoi, de-a lungul gardului școlii în jos la râu, pe lângă desiș de zmeura si urzica, de-a lungul râului vom ajunge la pod.

Mergem până la podul peste Tuntsayoki. Podul impresionează pe oricine care vede pentru prima dată. El este un solid, concret, în cele mai vechi timpuri era o cale ferată. Construit la începutul anilor '40 ale liniei de cale ferată Kandalaksha-Alakurtti întins în continuare, până la granița cu Finlanda. Dar, în complot la sfârșitul anilor '50 Alakurtti-Kuolajärvi a fost demontat. Nu există șine sau traverse este de mult apuse. Un pod a rămas. podele din lemn A fost făcută, și a devenit podul masinii de cale ferată. Chiar și acum 20 ani el a privit de urgență, unele scânduri stricate, rupte, nu a reușit. Plimbare prin ea a fost infricosator. De-a lungul anilor, distrugerea înrăutățit.

Găuri în podea au devenit din ce în ce mai multe garduri îndoit, într-o măsură considerabilă ele nu sunt deloc (așa cum a spus localnicilor, este efectele unei căderi de la un pod în râul a tractorului). În general, pentru a merge teribil, dar localnicii continua peste pod, chiar plimbare. Deoarece al doilea pod de lemn peste Tuntsayoki, chiar în aval, de asemenea, în Alakurtti, în urmă cu câțiva ani și sa prăbușit într-o asemenea măsură încât mișcarea pe care a fost închis, podul a devenit un pieton. Există, desigur, și un alt pod, dar acest cârlig de 10 km, în cazul în care aveți nevoie pentru a merge la frontieră.

Alpinism până la pod, am văzut că cu el armata a construit un pod de pontoane temporar, și trimite-l pe tehnica sa-l. Sasha privi cu curiozitate și un pod neobișnuit, și vehicule militare.

Am fotografiat vederi frumoase de pe pod și a lovit partea laterală a casei. Deși seara, și am mușcat deja de țânțari. Noi nu sunt folosite pentru a fi uitat unse cu repelent, de la confortul de acasă. Am mers de-a lungul liniilor de cale ferată spre stația. Și aici este un alt interesant de a întâlni - o adevărată cale ferată semafor. Rareori în cazul în care acestea pot fi văzute. Și, după 300 de metri montante în valoare de umplere locomotive cu apă. Acest muzeu în aer liber al istoriei feroviare.

A doua zi am fost dintr-o dată invitați să meargă la lac Vuoriyarvi, mers pe jos câteva ore. Noi cu siguranță nu am renunțat. Am urcat în UAZ - vehiculul chiar pe drumurile locale - și a plecat. Prin același fostul pod de cale ferată! Aparent, groaza pe fața mea a fost atât de evident că am fost aduși înapoi pe o cale ocolită.
Vuoriyarvi Lacul este situat la aproximativ 20 km vest de Alakurtti. În primul rând, vom merge pe un pavată autostrada excelent Alakurtti-Kuolajärvi, apoi ne întoarcem la ea la primerul. De-a lungul acestui drum puteți conduce doar SUV-ul, multe roci proeminente, gropi, Brodick peste fluxuri. Vom trece un poligon militar. În acest moment, drumul blochează bariera în momentul de filmare, dar am avut noroc, a fost deschis. Lacul este destul de mare, aproximativ 4 kilometri pătrați, zona de coastă a avut accidentat, văzut pe insule lac. dealurile din jur, acoperite cu păduri. În partea de nord a lacului se varsă în râu Vuoriyoki în est rezultă din acesta (numit deja un Vuoriyoki inferior sau Alavuoriyoki). Pe malul estic al lacului înainte de război a fost o fermă finlandeză, și se confruntă acum cu o duzină de case din lemn. Vino aici în vacanță și localnici și turiști din alte regiuni din România. Locul este foarte frumos, sălbatic și liniștită. La lac am văzut câteva bărci cu pescarii. Se spune Vuoriyarvi de pescuit notabile.

Am rătăcit de-a lungul țărmului, aruncând cu pietre de pe mal, colectate de-a lungul căilor de câteva kilograme de ciuperci, manca pumni de afine. Ne-am așezat pe un pod de lemn peste râu. Ne-am întâlnit o veveriță ghimbir foarte blanos, le-a hrănit aici. În cazul în care stânga spate a copilului din sens opus a adormit în brațele mele, în ciuda scuturare.
Câteva zile mai târziu, am ajuns din nou la plimbare Vuoriyarvi.

Am mers în aval Alavuoriyoki, așezat la resturile de moara distruse pietre turnate. Regretăm că ei nu au știut cum să pescuiască. Lacul Vuoriyarvi lăsat în locația de memorie de la care nu doriți să plece.

De-a lungul promenada puteți ajunge la rezervor, monumentul apărătorilor din Arctica sovietice. Acesta se află lângă fosta Casa Ofițerilor. Drumul coboară de la monumentul în jos la râu. Există un alt pod peste Tuntsayoki, din lemn.

Acum, el pieton, și era încă câțiva ani în urmă rutier. Podul oferă vederi excelente ale cataractele. Doar în amonte al râului este împărțit în trei mari mâneci, ocolind insula și mâneci podeț fuziona din nou într-un singur canal. Conducta dreapta- prag Firstborn înainte de a putea merge pe traseul de-a lungul malului drept al râului pe jos sau printr-un pod rutier.
La podul pietonal puteți merge în jos și chiar pe malul râului, pe care am făcut-o. Ne-am așezat pe stânci, face fotografii râu. Apoi ne-am dus pe malul stâng al râului de-a lungul traseului, și în curând a venit pe o plaja locală mică. Deși Cercul Arctic, și o adevărată plajă - nisip curat alb, intrare lina bună în apă. Vremea a fost cald, plaja a fost aglomerat. Swim, urmând exemplul nordice, nu am făcut-o, dar vă puteți bucura de plaja câteva ore.
Calea duce de-a lungul râului și duce la mai puternic și frumos, cu prag numele Padun. Chiar am vrut să văd cum acest prag trece unele catamaran, dar nu a fost dispus să acea zi. Locul este foarte pitoresc - pietre, pini și apă barbotare. O nu mai trece, acesta este blocat cu sârmă ghimpată, în aval de-a lungul calea râului.

În ultima zi de concediu noastre am mers Tuntsayoki polar pasarelei și pe drumul spre deal. La dreapta drumului este un monument pilotilor care au apărat acest pământ în timpul războiului. Un pic mai la stânga a drumului în urmă cu câțiva ani a deschis un memorial polițiștilor de frontieră din regiunea polară. Câte mii de soldați și ofițeri aici nici măcar nu conta asamblată. În centrul plăcii memoriale cu numele soldaților căzuți, iar la periferia câtorva gropi zeci de masă.

Din memorial, am azimutului trecut prin pădure de-a lungul râului, de-a lungul colectarea de ciuperci și afine mănâncă drum, și a ajuns la poligonul de tragere. La poligonul de tragere Sasha înrădăcinat pentru o lungă perioadă de timp, mi-ar fi - un astfel de loc cu nisip imens! Trebuie remarcat, copilul nostru pe o bază de zi cu zi pentru a instala toate noile înregistrări de mers pe jos. El a trecut la câțiva kilometri de drumuri, piste și chiar și fără ele, de regulă, nici măcar nu plange de oboseala. Ei bine, uneori, desigur, obosit, și a urcat pe umerii lui tata sau se potrivesc o odihnă pe o piatră.

Sunt culcat pe o piatră.

Avem un mic regret, că nu a adus begovel, cu el am putea face un atac mult mai îndepărtate.

Și apoi a fost timpul să plece. Întotdeauna trist să plece, mai ales din locurile preferate. Cu mașina am domchalis la Kandalaksha. Pe drum am fotografiat în continuare cel mai înalt deal între Alakurtti și Kandalaksha - Gremyakha înălțimea de munte de 525 de metri. A doua zi pe tren, o oră într-un taxi - și suntem acasă, plin de amintiri și dorințe se vor întoarce cu siguranță în regiunea arctică în viitorul apropiat.

Stația.
Kuznetsova Street.
pe Tuntsayoki vedere de pe podul rutier din aval.
Ponton pod peste Tuntsayoki.
Lacul Vuoriyarvi.
Case lângă lac Vuoriyarvi.
Proteine.
Vuoriyarvi.
Pe doc.
Alavuoriyoki River, vedere de pe pod.
Râul Alavuoriyoki.
Resturi de moara pe Alavuoriyoki.
Copii pe întinderi arctice.
Cel mai bun vehicul în Arctica.
Sasha estimează ciupercile.
Memorial.
Pe podul de peste Alavuoriyoki.
Pragul Padun în lumina seara.
Shoals.
Vodicka niște gheață!
Monumentul apărătorilor din Arctica sovietice.
Podul pietonala, vedere de pe malul stâng.
Râul Tuntsayoki.
pod rutier peste Tuntsayoki.
Tansy.
Pe drum.
Prag Firstborn.
La pragul celei mai mari.
Apa și granit.
Plaja Polar.
Pe plajă.
prag Padun.
prag Padun.
Aproape de pragul Padun.
Pe malul Tuntsayoki.
Portret al râului.
Nu va trece.
Monument piloți militari.
frontieră Memorial păzește Arctic.
frontieră Memorial păzește Arctic.
Sasha colectează afine.
Boletus Frumos.
Tuntsayoki River, vedere de pe podul rutier.
Pe un drum forestier.
Gama de fotografiere.
Apus de soare.
Gremyakha de munte, 525M.