10 Adevărul simplu despre care oamenii inteligente uita

10 Adevărul simplu despre care oamenii inteligente uita

Unii dintre prietenii mei, cei mai destepti oameni, este dificil să reușească. Și toate pentru că ei uita de adevăruri simple, care, împreună, guvernează capacitatea noastră de a face progrese. Aș dori să fie amintit de ele.

№1 - Intelectul și educație nu înseamnă nimic fără acțiune

Ce IQ-ul este surprinzător de mare, sau ai un doctorat în fizica cuantică, nu înseamnă nimic până când începe să acționeze. Prin faptul că nu a acționa, nu poți schimba nimic sau de a face un progres real. Există o mare diferență între a ști cum să facă, și în scopul de a face ceva real. Educația și inteligența sunt inutile fără acțiune. Asta e tot. Ca un ghid practic pentru trecerea la acțiune, eu recomand cartea „Obiceiul de a face chiar acum“ ( „Now Obiceiul“) ..

№2 - Fericirea si succesul - sunt două concepte complet diferite

Stiu ca femeie de afaceri surprinzător de întreprinzător, care a câștigat aproape un milion de dolari în ultimul an. Toți prietenii mei oamenii de afaceri cred că este surprinzător de succes. Dar ce crezi? Cu câteva zile în urmă, ea, în mod neașteptat, mi-a spus că se simte deprimat. De ce? „Sunt prea obosit și eu sunt singur eu nu pot găsi suficient timp pentru ei înșiși.“ - a plâns. „Așa - M-am gândit -. Una dintre cele mai de succes prietenii mei nefericit.“

Știu, de asemenea, un surfer, care a petrecut zile întregi pe malul în fața casei noastre din San Diego. Niciodată nu am cunoscut un tip mai cu inima ușoară și optimistă cu un zâmbet constant de la ureche la ureche. Dar el a fost adormit în rulotă, care îi aparține și a altor surferi, și de multe ori cere bani de la turisti. Și, deși nu pot nega faptul că acest om pare fericit, eu nu pot lua în considerare viața lui un model de succes.

„Ce-mi va aduce fericirea?“ și „Ce-mi va aduce succesul?“ - cele două cele mai importante întrebări vă puteți întreba. Dar acestea sunt două chestiuni complet diferite.

№3 - Fiecare are propria afacere

Nu contează cum ai câștiga existența sau cine sunteți, credeți că sunteți de lucru, lucrezi la doar o singură persoană - ei înșiși. Cel mai important lucru este că sunt de vânzare și cui? Chiar și atunci când se lucrează cu normă întreagă și să fiți plătit în companie, puteți conduce în continuare propriile afaceri. Vindeți una existenței sale (ora vieții sale), la un preț specificat (partea relevantă din salariu) către cumpărător (angajatorul dumneavoastră).

După cum puteți economisi timp imediat și de a crește veniturile? La această întrebare există un răspuns comun. Dar trebuie să caute răspunsul. Pe acest subiect puteți citi o carte, „O săptămână de lucru de patru ore“ ( „Saptamana de lucru de 4 ore“).

№4 - Prea mult alegere împiedică să decidă

Astăzi, în secolul 21, în cazul în care informațiile circulă cu viteza luminii și apariția unor noi perspective par fără sfârșit, alegerea noastră a vieții și cariera nu au limite. Dar, din păcate, alegerea bogăției duce la indecizie, confuzie și lipsa de acțiune.

Studiile de marketing au arătat că, cu o selecție largă de bunuri decât cumpărătorul se confruntă, cu atât mai puțin va cumpăra cele mai multe ori. Cu toate acestea, pentru a alege cel mai bun produs din cele trei propuneri este mult mai ușor decât alegerea cea mai bună afacere a celor trei sute. În cazul în care o decizie de cumpărare este dificil de acceptat, cei mai mulți oameni pur și simplu nu-l cumpere.

Dacă încercați să vândă o gamă de bunuri, să fie ușor. Iar dacă încerci să ia o decizie cu privire la viața ta, atunci nu pierde timpul apreciind fiecare detaliu al fiecărei opțiuni. Selectați ceea ce ar trebui să te gândești, locul de muncă, și încercați să-l. În cazul în care nu funcționează, pentru a alege altceva și să continue să depună eforturi mai departe.

№5 - Viața fiecăruia dintre noi există domenii în care avem succes și fără succes

Acest articol este într-un sens se referă la punctul №2, care vorbește despre fericire și succes, dar are o semnificație independentă.

Încercarea de a fi perfect - este o pierdere de timp și de energie. Perfecțiune - aceasta este o iluzie.

Succesul nostru se află de obicei în sfera a ceea ce ne petrecem cel mai mult timp. Vom realiza un succes acolo din cauza activității prelungite și de interes. Este - o parte din viața noastră, vrem să arătăm altora. Această parte de succes, suntem viața profesională. Acesta este un lucru pentru care ne angajăm în serios. Aceasta este - o imagine publică pe care le imagina.

Dar fiecare poveste lucioasă pe care le aduce la public, puteți găsi un om cu o lungă listă de eșecuri ascunse. Uneori, omul - un soț rău. Uneori, acest om își bate joc de alții. Și, uneori, omul se uită departe de drum și a fugit înapoi la mașină în față.

№6 - Fiecare din greșeala ta - acesta este un pas înainte

Greșelile vă învață lucruri importante. De fiecare dată când le comite, luați un pas spre gol. Singura eroare pe care le poate face rău cu adevărat - să nu facă nimic, doar pentru că ți-e teamă să facă o greșeală.

Nu ezita și nu te îndoi. În viața reală se întâmplă foarte rar ca are nevoie de o șansă, de obicei, au nevoie doar de o șansă de a profita. Nu poți fi 100% sigur că funcționează, dar poate fi 100% sigur că nu va primi nimic dacă nu va face nimic. Cele mai multe ori trebuie să-l atingă!

Și nu contează cum sa dovedit, totul se termină întotdeauna modul în care aceasta ar fi trebuit încheiat. Ori reuși, sau să învețe ceva. situație win-win. Rețineți că, dacă nu acționează, niciodată nu vei fi sigur, și va rămâne întotdeauna în același loc.

№7 - Oamenii pot face foarte bine locul de muncă pe care nu le place

Deși eu nu sugerez să alegeți o afacere sau profesie pe care nu le place, am auzit mulți oameni inteligenți care spun ceva de genul: „Pentru a fi dovedit foarte bine faci ceea ce faci, este necesar să faceți mi-a plăcut. " Dar acest lucru nu este cazul.

Bunul meu prieten - un contabil autorizat. Mi-a spus în mod repetat, ocazional, că el nu-i place slujba ei, ea îl plictiseau de moarte. Dar este adesea promovată prin rândurile și de a crește în birou. La 28 de ani, el a fost unul dintre cele două rânduri de contabili care au ales o parte din miile de oameni din ramura lor și a fost promovat la contabili seniori în ultimul an. De ce? Pentru că, chiar dacă el nu-i place treaba lui, el o face bine.

Aș putea să vă dau zeci de alte exemple, dar vă voi scuti detaliile inutile. Doar să înțeleagă că, dacă cineva plătește suficient timp și atenție la îmbunătățirea competențelor și calificărilor, el poate atinge perfecțiunea în faptul că el nu-i place să facă. Pe acest subiect am recomandăm să citiți cartea „Principiile de talent“ ( „Codul Talent“).

Numărul 8 - Problemele noastre cu alții în multe privințe se datorează noi

Foarte adesea problemele noastre cu un soț, părinți, frați și surori, nu au de a face cu ei. La urma urmei, multe dintre problemele noastre, vom crea inconștient în cap. Poate că în trecut au făcut ceva care a influențat frica sau de auto-îndoială. Sau poate că nu au făcut ceva, ce te astepti de la ei. În orice caz, astfel de probleme nu apar din cauza altor oameni, ele apar din cauza noastră.

Acest lucru este normal. Acest lucru înseamnă pur și simplu că va fi mai ușor să găsească o cale de ieșire din aceste dificultăți neplăcute. La urma urmei, sunteți responsabil pentru propriile decizii. Noi trebuie să decidă dacă vrem să aglomerați cap evenimente din trecut. Sau în schimb, vom deschide mintea realitatea pozitivă care se desfășoară în fața noastră.

Tot ce avem nevoie este dorința de a privi lucrurile un pic diferit - da drumul a ceea ce a fost și ceea ce ar fi fost. În schimb, ar trebui să se concentreze asupra a ceea ce este acum și ce va fi.

№9 - Deciziile luate pe emoție rar de succes

Decizia a provocat emoții ascuțite sunt, de obicei o reacție la ei, și nu o hotărâre luate în considerare. Această reacție nu este, în general bazată pe cunoaștere, ci pe sentimentele minute, cu un minim de bun simț.

№10 - nu va fi complet gata atunci va fi posibil

Întotdeauna am vedea că principalul motiv care face ca oamenii deștepți merge mai departe - este refuzul lor de a lua această ocazie doar pentru că ei cred că nu sunt pregătiți pentru asta. Cu alte cuvinte, ei cred că au nevoie de cunoștințe suplimentare, aptitudini, experiență, înainte de a putea beneficia in mod real de această oportunitate. Este păcat, pentru că acest mod de gândire, care inhibă creșterea personală.

Adevărul este că nimeni nu se simte niciodată pe deplin pregătită, atunci când apare oportunitatea. Deoarece cea mai bună oportunitate a vieții noastre ne forțează să crească emoțional și mental. Ei ne forțează să se extindă zona de confort, ceea ce înseamnă că în curând nu vom simți confortabil. Iar atunci când nu se simt confortabil, nu simt pregătită.

Doar amintiți-vă că o varietate de oportunități semnificative pentru creșterea și dezvoltarea personală va avea loc pe tot parcursul vietii. Dacă doriți să schimbați în bine, trebuie să utilizați aceste funcții, deși niciodată nu se va simți că sunt pe deplin pregătite pentru ei.

Articolul original: Marc (www.marcandangel.com)

articole similare