Am devenit ambasador pentru călătorie.
El spune prințului Vladimir, „Ceva ce am acum, din păcate. Nu ai guselschika calificați pentru a risipi tristețea mea, melancolie? „El a amintit că prințul Vladimir Stavr-lord este gata să joace harfa, l-au trimis într-o pivniță adâncă, și ia poruncit Descătușarea de plumb în Knyazhye Ward.
El a devenit Stavr Godinovich în joc harpă.
Ambasadorul amuzată, Vladimir spune: „Oh, GOY esi, Vladimir, Prince! Nu-mi plătească un tribut, impozit, și să-mi dai acest guselytsika“.
Incantati Prințul Vladimir, a dat Stavr ambele mâini.
Aici a condus ambasador la Stavrou de la Kiev. Ambasadorul a spus: „Vă amintiți Stavr Godinovich, ca tine și pe mine să igryvali FID? Ai avut fier svaechka, I - placat cu inel de aur „Surprins Stavr, a declarat:“ Niciodată nu am cu tine, ambasador, în marlinespike nu igryval „Ei au venit înaintea lor în cort alb?!. Ambasadorul a intrat în cort, au aruncat rochie ambasadorial, a pus pe rochia unei femei.
Aici am învățat Stavr soția lui, un tânăr Vassilis Mikulishna.
S-au dus acasă la Novgorod, a început să trăiască, dar au zdravstvovati lungi.
Bylina „Stavr Godinovich“, în povestea lor aproape de un basm. În folclorul multor națiuni întâlnește un basm despre o soție inteligent, care pretinde a fi un bărbat și salvează soțul ei nefericit.
Bylina despre Stavro cunoscut într-o varietate de înregistrări, dar toate se reduc la două variante principale, numite convențional „eroic“ și „poveste scurtă.“
În soția variantă bună Stavr un ambasador formidabil pretinde, câștigând șapte războinici, arcasi mai bine princiar arcași.
Versiunea romanescă a nu are puterea eroică, și să vină la Curtea Domnească sub masca mirelui, pețitor pentru fiica sa (sau nepoata) a prințului Vladimir. Din testele, care se potriveste printul ei, Vasilisa un câștigător nu prin forță și viclenie.
Unii cercetători cred că acest epic este sub o bază istorică. Într-una din cronicile aceasta a raportat că, în 1118, Vladimir Monomakh a fost supărat cu boierii Novgorod și Sotk Stavr - și l-au închis. BA Rybakov scrie: „Aici există o coincidență de patru elemente: 1) numele cronica epic Stavr și Stavr Godinovich; 2) corespunde cronica epic Sotskii boyarinu- "conducător"; 3) Ambele Stavr profit din Novgorod la Kiev; 4) Atât boiereasca Stavr ascuțit Kiev Prințul Vladimir pivniță. "
În 1960 pe peretele Catedralei Sf. Sofia din Kiev a fost găsit inscripția zgâriat: „Dumnezeu Pomozov servitorul lui Stavrova robul tău nedemn“ făcut de mâna a XI-XII secole. BA Rybakov consideră că este - un nobil autograf, a servit ca prototip al epic Stavr, și notează că Stavr „a fost destul de știință de carte și a avut o frumoasă, lucrate de mână cu un dram de alfabetizare.“
Tradiția istorică - un tip special de poezie populară orală.
Potrivit cercetătorilor, tradițiile istorice sunt una dintre speciile originale ale creativității verbale. Forma cea mai veche dintre legende istorice au fost legende tribale despre un fel de strămoș al tribului de relocare, liderii și eroii săi. Scopul acestor povestiri - să consolideze și să păstreze pentru posteritate amintirea celor mai importante evenimente din viața clan sau trib.
Odată cu apariția scrierii tradiției istorice mai vechi timpuri au fost incluse în înregistrare. Retelling aceste povestiri, cronicile de obicei nota cuvântul lor din gura, caracterul legendar.
Povestea legendelor istorice este prezentată din punct de vedere al oamenilor, au imprimat de memorie nu numai oamenilor cu privire la evenimente istorice specifice, dar, de asemenea, atitudinea față de ei, reflecta idealurile oamenilor.
84. BAZA KIEV
Săpăturile arheologice efectuate pe teritoriul Kiev, în secolele XIX-XX, au arătat că deja în secolul al II-lea d.Hr., a existat trei așezări, mai târziu a fuzionat împreună.
Cronicile compilate în secolul al XII-lea, este povestea fondatorilor legendare de la Kiev. Această poveste este foarte scurt: „Și au existat trei frați: unul numit Kiy, celelalte - Obraz și al treilea - Horeb, și sora lor a fost Lybid. McDermott așezat în Gar în cazul în care acum se ridice Borichev și Obraz așezat pe deal, care este acum numit Schekovitsa și Horeb pe al treilea munte, care a fost numit Horevitsey pe ea. Și au construit orașul în numele fratelui său mai mare, și a numit-Kiev ".