Înțeleg dorința de a conduce copilul de mânere, pentru că îl iubesc atât de mult. Când suntem copii, devine distractiv - bucura de vedere ca ne bucurăm. Și în acest moment suntem martorii pregătirea pentru una dintre cele mai mari etape în dezvoltarea și durata de viață a copilului. Uneori se pare că trebuie să le conducă, deoarece au nevoie de ajutor în dezvoltarea abilităților motorii. Traversăm, că acestea pot fi lăsate în urmă, dacă nu dețin o mână de ajutor sau două, literalmente.
Deci, de ce strica toată distracția și nu oferă conduce copilul?
1. Corpul Înțelepciune.
- „Numai un copil stie exact cum articulațiile sale trebuie să se miște“, a scris Carol Pinto, angajat al RIE Feldenkrais practicant și prietenul meu. Cu alte cuvinte, atunci când este vorba de dezvoltarea abilităților motorii, copiii sunt autodidact - ei chiar știu cel mai bine ce să facă. Ținând mâinile copilului, așa că a început să se miște, dându-i poziții noi - ne interfera cu capacitatea sa naturală de a găsi echilibrul, se simt relațiile spațiale și să aprecieze ceea ce poate face, și că - nu. Este mai bine să aibă încredere în copiii noștri și ei să meargă atunci când sunt gata pentru ea, și permițându-i, susținem conștientizare și înțelegere a abilităților mentale și fizice personale a acestora.
3. Obiceiuri și dependențelor.
copiii de ajutor pentru a merge de mânere și vor să o facă din nou și din nou. Acest lucru creează nu numai o dependență nesănătoase asupra adulților în ceea ce privește retenția de echilibru, creează un obicei de a se angaja în acel copil va dori mai des decât adulții. Copiii iubesc ocupații repetitive, obișnuite. Personal, nu-mi place foarte mult pentru a crea o situație în care am nevoie pentru a nega copilul. Copiii care nu ajută să meargă - nu vă va întreba despre ea, și să încerce să facă totul singur.
4. dureri de spate parental.
Și asta spune totul.
5. Previne un joc independent.
Obiceiul de a merge „de mânere“ creează dependență inutilă și neproductivă părintelui în ceea ce privește divertismentul copilului. Încercările de a face copilul repeta părinte această activitate - distragă el, ci pentru copilul poate în acest moment pentru a lucra la dezvoltarea abilităților motorii de felul lor, sau să fie implicați în orice alt educativ, creativ sau să învețe jocul - și fă-o singur.
6. Restricții.
Desi credem ca manipularea noastra bine-intentionate ajuta copilul să învețe să se miște liber, de fapt, l-am limita (în același mod, atunci când luăm loc, în cazul în care nu este gata, sau se ridice în picioare). Copiii mici au nevoie de practică - experiența de liberă circulație, în scopul de a obține noi competențe. Cel mai bine este de a menține această libertate și încredere în direcția lor interioară de studiu. Odată ce copilul știe când el este gata să facă orice, și peste care încă se execută.
mișcări intermediare 7. pierdere.
Oamenii de știință din Institutul Pickler observat, de asemenea, uitam de 722 de copii au crescut în acest orfelinat exemplar (singurul loc în care dezvoltarea liberă a studiat în mod oficial, în măsura în care știu) că copiii rămân în „un nivel constant ridicat de activitate în timpul perioadei de învățare noi abilități motorii și schimba postura, în medie, o dată pe minut. Acest lucru arată că un copil care este limitat la libera circulație pierde ore de practică și exerciții în mișcările intermediare și poziții de lucru, înainte de a ajunge la următorul nivel de dezvoltare a abilităților motorii ". (Manualul RIE). Aceste atitudini intermediare remarcabile sunt o diferenta izbitoare pe care l-am văzut de-a lungul anilor, printre copiii, cărora li se permite să se dezvolte fără restricții, iar cei care au astfel de restricții.
Am un băiat inteligent de șapte luni, în noua mea clasa, care își petrece majoritatea lecțiilor stau pe divizează atunci când el nu sta dintr-un motiv sau nu se foiască pe podea. Părinții (nu dansatori, nu gimnaști și circ) și am admirat abilitățile sale săptămâna trecută, întrebam cât timp va această flexibilitate extraordinară.
Intermediarul reprezintă - blocurile de construcție, fiecare dintre acestea având o destinație clară și valoroasă pentru copil. Când am chiar aproape imperceptibil, ajuta copilul să se așeze sau mers pe jos, noi credem că ne ajută, dar copilul este lipsit de experiența de a simți proces de dezvoltare sănătoasă, care include o gamă largă de poziții naturale.
8. Trust + îndemânare = Incredere.
încrederea medie copilul nostru înseamnă că suntem permițându-i să direcționeze propria lor dezvoltare. Atunci când un copil se simte încrederea noastră și ia permis să se simtă provocări și obstacole auto-selectate și, în timp, pentru a realiza propria lor independentă (cum ar fi mersul pe jos), vom cultiva încrederea în sine. In schimb: „În cele din urmă, eu pot face fără mâinile Tatălui“, obținem: „Wow, uite ce pot! “.
9. Destul.
Când vom merge la date, toată lumea vrea să știe când vom obține în cele din urmă sa căsătorit. Ne căsătorim, și începe: „? Când ai falsificat un copil“. Și apoi: „Ei bine, copil zâmbind? El este așezat? Walks? De vorba cu? Când ați falsificat o secundă?“. De ce este atât de greu să fie doar bucuros că avem acum?
Copiii trebuie să știe că noi le prețuim, ne iubim si sa va bucurati de ceea ce pot face chiar acum. În cele mai multe cazuri, nu au nevoie de ajutorul nostru să stăpânească abilitățile de bază - cum să se așeze, stea și să umble. Intervenția noastră complică doar procesul și distorsionează. Ei chiar nu au nevoie de ajutorul nostru, așa cum nu ne-ar dori să le dai. Magda Gerber, în cartea sa „Dragă părinte - Îngrijirea nou-născuților cu respect“, scrie: „Dacă copiii sunt pregătiți să facă ceva, ei vor. Și, de fapt, atunci când acestea sunt gata, nu au nici o alegere, ei vor. "
10. Formarea.
Conducerea copilului mânere plină cu formarea incorectă a piciorului și picior, t. K. greșită și pune pașii de picior.
Meu „Serviciul“ pentru imunitate
10 fapte despre imunitate: adevărat sau fals?
Pass Quest în copil și să nu trezească copilul
Set deschis pentru scutece de testare
Cum să nu se îmbolnăvesc în grădină și la școală?
Care sunt avantajele de scutece blânde
Legate de posturi pe „10 motive pentru a nu conduce copilul de mânere“
50 motive să nu fie vaccinate. (Foto cu atenție)
răspunsuri la întrebări ciudate pediatri de la părinți