5 sfaturi pentru a vă ajuta să alegeți un vin bun

Gestionarea podgorie partener „Lefkadia“

Alege cele mai delicioase și vinul este potrivit pentru tine este dificil.

Focus pe recompense veti putea citi pe etichetă nu este întotdeauna în valoare de ea. Experții acordat medalii de vin și sărbători arome neobișnuite și vinurile pot să nu plac. Cu toate acestea, cel mai important lucru - propriile preferințe.

Dar ceea ce ar trebui să fie în căutarea de a ridica un vin bun?

1. să acorde o atenție eticheta

Ea nu a spus că în interiorul sticla de design frumos și conceptul de modă.

Pe etichetele informațiilor principale - este un producător, o regiune de origine și soi de struguri. Ultima - cel mai important lucru. Să presupunem ca Sauvignon blanc. Asigurați-vă că pentru a încerca același soi de struguri de la un alt producător, sau într-o altă regiune.

După ceva timp, va fi capabil de a alege între soiurile și țările în mod conștient. Chiar și atunci când magazinul nu este vinul preferat, este mult mai probabil va câștiga ceva ce merită, dacă faci un pariu pe regiune dovedit, soi sau producător.

2. Studiu de evaluare a calității vinului la literele

În cazul în care un somelier competentă nu a lipi în jurul valorii și să cumpere o sticlă pentru cină pe care doriți, puteți explora evaluarea calității vinului în puncte.

Dacă alegeți un vin de la producătorii români, puteți utiliza ghidul de Artura Sarkisyana. In fiecare an, el petrece degustări și expoziții în ghidul său de evaluare.

Dacă doriți să cumpărați vin importat, amintiți-vă că, în Europa, există un sistem de rating de 20 de puncte. Se folosește, de exemplu, de revista Decanter. Există, de asemenea, un sistem de 100 de puncte Roberta Parkera, care este utilizat de către Wine Spectator Ghid. Punctele sunt acordate de către degustători profesioniști în conformitate cu anumite reguli. În cazul în care vin 85 de puncte, va fi bine. În cazul în care mai puțin de 70, este necesar să se caute alte opțiuni.

Dar este necesar să se ia în considerare faptul că multe din vin, inclusiv română, absentă în clasamentul mondial. Nu este o lipsa de calitate și de lipsa de dezvoltare pe piață. În plus, un vin de 100 de puncte poate vă place mai puțin de 90 de vin.

3. Nu uitați că prețul - acest lucru nu este întotdeauna un indicator al calității

5 sfaturi pentru a vă ajuta să alegeți un vin bun

Costurile de vin diferă în mod semnificativ. Ar fi mai ușor dacă prețul este un indicator al bunului gust - mai scump cu atat mai bine. Dar acest lucru nu este cazul. Același vin poate fi diferit în două magazine învecinate. Costul total pe raft este complet dependentă de comerciant.

Pentru 300-400 ruble mari lanțuri de vânzare cu amănuntul pot cumpăra vin bun. Un cuplu de ani în urmă am realizat un vin degustare de 250 de ruble. 90% nu le place, dar 10% dintre ei sa dovedit a fi destul de demn.

Dacă vorbim despre vinurile importate, sticlele, care, în Spania sunt de 1-2 euro, am vândut la 800 de ruble. Despre ce capacitate poate exista un discurs?

4. Aruncati o privire la țara de origine

Unele țări au devenit mult timp un fel de brand. Am folosit să cred că Franța, Italia, Spania vinuri de calitate nu dezamăgesc. Dar multe vinuri franțuzești și italiene, am foarte supraapreciat.

Dezvăluind istoria Chile. Odată ce calitatea este vândut în România vinurile chiliene au fost foarte bune. Dar, cu popularitatea în creștere a început să sufere de calitate, astfel încât în ​​intervalul de preț de buget există multe vin în mod deschis rău.

Exemplul Chile nu este singura. La fel se întâmplă cu Chianti italian. Vinăria Cumpărătorii români vin și spun că au nevoie de un milion de sticle, dar la 75 de cenți sau un euro. Un astfel de număr mare de Chianti de la producător este de multe ori nu, dar care refuză de milioane de euro?

Producator intr-un fel „namutili“, vinul și scrie pe sticla, este Chianti. De fapt, la așa-numitul vin în Italia, aveți nevoie pentru a obține certificate.

5. Amintiți-vă că plută naturală - nu este important

Se crede că un vin bun trebuie să fie conectat plută naturală. Acest mit, care cred nu numai în România. De asemenea, mulți oameni cred că nu vă puteți conecta dopul de sticlă de plută aglomerată sau din material plastic sau capac cu filet.

Dar vinul este mult mai influențat nu tehnologia, la care se face priza, apoi, cât de bine a fost făcută. Chiar și vinuri foarte scumpe pot fi conectate dop de agregate compactate. Dar unul din zece plută naturală, pe care mulți îl consideră cel mai bun, aduce vin în lupta bolii sticla de plută, care încă nu au învățat.

Unii producători au trecut la tuburi de plastic, care nu au nici un efect advers asupra vinului. Un tub spirală - mare pentru vinurile tinere, care sunt beat în termen de 3-5 ani de la producție. Ea a continuat producătorii în Australia, Noua Zeelandă și în alte țări.

În principal imaginile la articol, mâna omului, care în mod clar nu înțelege de ce o tijă de sticlă. Alegerea vinului în opinia mea experiență importantă. Oaspeții ia plăcut doar vin și toate celelalte pentru a încerca pentru a înțelege ceea ce este pe piață și care este mai potrivit pentru tine. Nu-l, dar în fabricarea berii cred - același lucru!

articole similare