5 înșelătorii despre creștinism, care cred

Greșită cu privire la creștinism nu sunt numai cei care sunt în afara Bisericii.

Am crescut în biserică și m-am gândit că am înțeles tot ceea ce vine la creștinism.

Totul sa schimbat pentru mine într-o zi când am vizitat biserica, care este foarte diferit de biserica conservatoare în care am crescut. Era un loc în care învierea oamenilor îmbrăcați și au acționat în același mod ca și în restul săptămânii. Era locul în care a fost ok să vorbim sincer și deschis despre îndoielile și luptele lor. Și în timpul închinării în sala era o atmosferă de venerație și de sărbătoare.

A fost foarte nou pentru mine. Acest grup de credincioși a fost un mare contrast, și am avut o mulțime de întrebări despre ideile mele despre viața creștină. Am constatat că unele dintre meu „credință creștină“ au fost, de fapt, eronate și au fost mai inspirate de religie lumească decât Cuvântul lui Dumnezeu.

Este evident că ne-creștinii au unele concepții greșite în ceea ce privește creștinismul, dar de multe ori ele apar, iar cei care au crescut în biserică. Aici sunt doar câteva dintre amăgirile, în care eu cred, ca un creștin:

1. Comportamentul tău afectează dragostea lui Dumnezeu pentru tine.

Tu stabili pentru ele însele o mulțime de reguli și crezi că urmărindu-i, veți primi aprobarea și dragostea lui Dumnezeu. Dar, de fapt, nu ar trebui să folosească comportamentul lor pentru a câștiga dragostea lui Dumnezeu. El te iubește, indiferent de modul în care te porți.

Hristos a murit pentru noi pe când eram încă păcătoși (Romani 5: 8). Iubirea lui Dumnezeu pentru tine nu se bazează pe ceea ce faci sau nu faci, aceasta se bazează pe Fiul Său, Isus, și decizia ta să-L accepte!

2. Biserica - este doar clădirea și colecția de o dată pe săptămână.

Unii oameni cred că merge la biserică - este ceva ce îi face pe toți care trăiește în „Biblia Belt“ (zona în partea de sud-vest și la mijlocul Statelor Unite). Venerarea lui Dumnezeu este adesea separat de restul săptămânii noastre. Există o înțelegere care în fiecare duminică trebuie să se îmbrace și să lustruiască aspectul și comportamentul lor.

Dar Dumnezeu este interesat în inima ta, nu în costum. El se uită la omul interior, mai degrabă decât externe (1 Samuel 16: 7).

Și Biserica este adesea văzută ca o clădire, și nu corpul. De fapt, trebuie să vedem Biserica ca Trup al lui Hristos, care poate fi din timp în timp pentru a vedea împreună în aceeași clădire. Biblia vorbește despre biserică ca o viață, respirație „organism“, și nu doar ca o întâlnire de o dată pe săptămână să cânte și să audă predica (Efeseni 2: 19-22). Nu trebuie să iubim adunarea, ar trebui să ne iubim oamenii.

3. Nu trebuie să arate toate îndoielile lor și lupta spirituală.

Viața creștină nu este ușor. Există situații în care nu există răspunsuri ușoare sau explicații. Mai degrabă decât să suprime îndoielile noastre și lupta spirituală, noi trebuie să-i recunoaștem înaintea lui Dumnezeu și să ceară altora să ne ajute să obțineți prin ea.

David a fost un om după inima lui Dumnezeu, și el de multe ori și-a exprimat în mod deschis îndoielile și luptele lor în vremuri de dificultate. Onestitate și deschidere nu te face mai puțin spiritual, de fapt, aceste calități te apropii mai mult de Dumnezeu, pentru că te forțează să scapi de mândrie și auto-suficiență.

Tu nu va fi capabil de a depăși dificultățile în viață, ignorând lupta duhovnicească; dimpotrivă, ele pot fi depășite numai prin invitarea Dumnezeu să lucreze în aceste zone (Psalmul 43: 5)! Poți păcăli peste tot în jurul, dar nu poți înșela pe Dumnezeu.

4. Conducerea bisericii este numai pentru creștinii de super-spirituale.

Uneori, cei care au așezat în fiecare duminică în strane încep să se gândească la pastori și bătrânii noștri, așa cum, „cel mai bun“, a creștinilor și aproape inocenți oameni superioare spiritual. Acest lucru este parțial de ce suntem atât de surprinși și pot clătina atunci când liderii bisericii cad - ne uităm că ele sunt aceleași ființe umane păcătoase, și la fel ca noi toți au nevoie de har și responsabilitate.

Pastorul tău, lider de cult, liderul unui grup mic, sau altcineva poate avea mai mult de formare spirituală și / sau mai mult cu Hristos decât tine, dar ele sunt încă oameni. Ei, de asemenea, trec printr-o luptă spirituală. Ei au nevoie de prieteni cu care pot vorbi nu numai despre problemele bisericii.

Dumnezeu folosește slăbiciunea noastră pentru slava Lui. Se poate utiliza punctele slabe. Nu ar trebui să funcționeze independent și să devină un fel de superman spirituală, să-I slujească.

5. Biblia este, în principal cu privire la reguli.

Noi înțelegem de multe ori Biblia ca un set de reguli. Dar atunci când ne uităm la ea în acest fel, vom pierde repede interesul pentru că nu există nici o legătură.

Biblia nu este vorba despre reguli; este vorba de Isus. Acesta trebuie să fie înțeles în contextul unei relații cu Hristos. Scopul citirii Cuvântului nu ar trebui să fie pentru a obține o înțelegere a unui anumit titlu, dar obiectivul ar trebui să fie o întâlnire personală cu Isus.

Vă încurajez să vă verificați, credeți în oricare dintre aceste amăgiri. Dacă este așa, nu sunteți singuri. Vestea bună este că există speranță, pentru că este adevărul. Și acest adevăr are puterea de a va elibera (Ioan 8:32).

articole similare