Astăzi este ziua de naștere 74th Vladimira Vysotskogo. În acest sens, aș dori să-i spun un pic despre chitara lui. Visoțki a jucat întotdeauna chitara șapte coarde. Fix it prima chitara dificil.
Au existat câteva chitare „shirpotrebovsky“, una dintre ele pot fi găsite de-a lungul tăiate întuneric îngustă în jurul găurilor de rezonanță.
În primul rând a lansat din numărul total de chitară a apărut cu el în 1966. Vladimir Semenovich ei a cumpărat de la văduva lui Alexei Wild. Probabil, această chitară a participat la o sedinta foto Visoțki si Vlady în 1975 (fotograf - VF Plotnikov).
Vladimir Vysotsky, vizita Yu.Manina, spune:
„Aceasta este o chitară foarte valoroasă: a făcut unele maestru austriac acum 150 de ani. Ea a cumpărat prinților Gagarin, și au cumpărat actorul Blumenthal-Tamarin și a dat Wild Alexey Denisovich. Aceasta chitara a fost agățat de văduva de unsprezece ani, ea nu a atins-o, ca o relicvă prețuită. Ea a jucat nimeni. Apoi, o zi, aceasta este văduva sa dus la o companie și auzi cântecul acolo tabăra mea. Ea este foarte mulțumit, pentru că ea însăși a stat timp de patru ani în lagăre, și, prin urmare, totul e familiar. Ea a strigat și a zis: „! Dă“ Am venit, desigur, cu un scop rău. Popel câteva melodii, și apoi spune: „Știi, eu chiar chitara e ca ...“ Ea spune, „Oh, ei bine ... cred că Alexei Denisovich nu a fost supărat ...“ și mi-a dat ... Eu nu dau, și vândute în mod natural , este o chitară. Aici am avea - chitara Prince Gagarin. Că frumos - astfel încât este curbat înapoi ca o vioara. Este în chitarele deja fac. Prin urmare, acesta are un astfel de sunet frumos. "
Și a fost similar cu chitara ei, ea frets indicat de cercuri albe. dispuse în paralel ca 3: 2: 1 în trei rânduri peste claviatura, iar partea mecanică uzuală la tranziția la gât este în mod clar piuliță alb vizibil, pe care șirul. Felie fretboard chitara Princes Gagarin mult mai mare deasupra găurii de rezonanță și talie este mai îngustă decât cea a chitara.
Din data de 1975. fotografii în care Vladimir Semenovich imprimat cu prima chitara făcut pentru el Aleksandrom Shulyakovskim (e păpușa fixă făcută în formă de liră). Acest expert a făcut pentru Visoțki 4 sau 5 chitare.
Nu a fost, de asemenea, o chitară interesantă cu două gâturi. După cum amintește V.A.Shulyakovsky: „Chitara cu două gâturi, Vladimir placut din cauza formei originale. Aceasta este o versiune veche de chitară țigănească. Șirurile pe sunet extensia fretboard este întotdeauna deschisă (nu apăsat), crearea de plenitudine armonică. Al doilea ștampila Vladimir nu a folosit niciodată ... "
Nu a fost, de asemenea, o chitară cu două decupaje, care freturi sunt marcate cu diamante. și chitară negru c tubulatură alb în jurul marginii și o scurtă tăietură.
Desigur, chitarile care a jucat Visoțki a fost mult mai mult de un deceniu. Dar nu este atât de important cât de multe au fost acolo exact. La urma urmei, chitara este un instrument, și numai în mâinile unui artist priceput, ea se deschide și câștigurile de putere. Visoțki este în primul rând poezii, versuri sau mai degrabă vocea lui. Impuse luptă chitară, ei câștiga putere incredibilă. Ei fac drumul lor spre furnicături pe piele. Cine nu ar încerca, nu contează ce a făcut aranjament. Toate greșit ..
P.S. O mică digresiune. Piesa „Omul meu negru într-un costum gri.“ În filmul „Visoțki. Vă mulțumesc pentru a trai „, în cadrul final, el scrie cuvintele ei pe hârtie dintr-un pachet de țigări. Dar filmul nu este cântat.