012 Capitolul privind descrierea namaz (Hadith 79-92) Dar Al-Hadith

012 cap de a descrie namaz (hadith 79-92)

79 - Este raportat că Abu Hurayrah, poate fi mulțumit Allah „anhu, el a spus:„În mod normal, Mesagerul lui Allah“alaihi wa sallam, a fost tăcut pentru o perioadă scurtă de timp între rostirea cuvintelor" Dumnezeu este mare «și (începutul) lectură (» Al-Fatiha „). Într-o zi, am spus, „Da, va părinții mei sacrificat pentru tine, O, Mesager al lui Allah, ce-ai zice să te între Allahu Akbar și citi (“ Al-Fatiha „) El a răspuns?“: „Eu spun:“ O, Allah, scoateți-mă de păcatele mele așa cum le-ați scos la est de vest; O, Allah, curățește-mă de păcatele mele ca o haină albă este purificată prin grya-comunicare; O, Allah, spăla păcatele mele cu apă, zăpadă și grindină "" - [Al-Bukhari, 744 !; Musulman, 598].

/ Allahumma, ba'id Biney wa Bajina hatayaya QW-ma ba'adta Bajina al-Mashrek wa al-Maghrib, Allahumma, Nacka, nr min al-Hatay QW-ma-a-yunakka saubu al-abyadu min al-Danas, Allahumma bi-gsil hatayaya al-ma'i, wa-a-saldzhi wa al-Barad! /

80 - Este raportat că Aisha, Allah să fie mulțumit de ea Allah, el a spus: «Trimisul lui Allah a început întotdeauna cu rugăciunea rostind cuvintele» Allahu Akbar «și citește [sură, începând cu cuvintele]:» Laudă lui Allah, Domnul lumilor .... " A face arc talie, el nu a ridicat capul [foarte mare], și nu a încetat [este prea scăzută], și să păstreze drept. Ridicarea cap după arcuirea, el nu a trecut la prosternarea, până când se îndreptă în picioare, și după [prima] prosternarea nu este trecut la al doilea până la îndreptat ședinței. După fiecare două raka'atov a rostit Attah stând pe piciorul stâng și piciorul drept ridicat vertical. El a interzis să se așeze [ca stând] Satana [1]. și atinge coatele pământ [în timpul metanie], un animal sălbatic [2]. și se termină cu o rugăciune Taslima. " - [Raportat de musulmani, 498].

[1] - Asta este de a spune: fese așezat pe sol, atinge mâinile, genunchii indoiti si le presat la stomac.

[2] Deci: atinge pământul cu mâna lui, și toate antebrațului de la încheietura mâinii la cot în timpul prostrație.

81 - Este raportat cu „Abdullah ibn“ Umar, Allah poate fi mulțumit de el și tatăl său că, începând cu rugăciunea, Mesagerul lui Allah „alaihi wa sallam, a ridicat întotdeauna brațele la nivelul umerilor, și a făcut același lucru atunci când El a rostit cuvintele „Dumnezeu este mare / Allahu Akbar /“ înainte de a comite plecăciune. Și a apucat mâna lui după ridicarea capului, după arcuirea. Cu toate acestea, el a spus: „Da, Allah aude cel care a dat să-l laude, Domnul nostru, lauda Ție! / Cami'a dacă Mans illallah Hamid Raba-on, ya la QW-ul-Hamd! / „Și nu a făcut (ridică mâna) la momentul prostrație. - [Al-Bukhaari, 735, 738; Muslim, 390].

82 - Este raportat la Ibn „Abbas, Allah să fie mulțumit de el și tatăl său ca Mesagerul lui Allah“ alaihi wa sallam, a spus: „Mi sa spus să facă mătănii, bazându-se pe șapte oase: pe frunte - și el a subliniat el însuși pe nas. - palmele, genunchii și degetele de la picioare " - [Bukhari, 809, 812; Musulman, 490].

83 - Este raportat că Abu Hurayrah, poate fi mulțumit Allah „anhu, a spus:„Când Mesagerul lui Allah“alaihi wa sallam, a devenit rugăciunea, el mereu a spus:" Allah este mare ", atunci el a rostit aceste cuvinte înainte de a comite înclinîndu și atunci când se îndreptă după el, spunând: „Da Allah aude cel care ia dat laude“ / Do-om Hamid / Sami'a-Allah. Când a îndreptat complet, el ar spune: "Domnul nostru și lauda Ta" / Raba-on, ya la-ka-al-Hamd /. Apoi, el a rostit cuvintele „Allahu Akbar“, începe să se aplece în prostrație, atunci el le-a rostit, începe să ridice capul [după prostrație], apoi le-a spus, de la [a face un al doilea] prosternat, atunci el le-a rostit, începe să ridice capul [după a doua prosternarea], și apoi a făcut același lucru până la sfârșitul rugăciunii. Mai mult, el a rostit Allahu Akbar când se ridică după ședința [timp] după [comiterea primelor două rakaats]“. - [Al-Bukhaari, 789; Muslim, 392].

84 - Este raportat că Mutarrif Ibn 'Abdullah a spus: „Într-o zi, eu și Imran Ibn Husayn se ruga în spatele Ali ibn Abi Talib anhu Allah. De la arcul în prostrație, el a rostit cuvintele „Allahu Akbar“. Apoi, el le-a rostit, începe să ridice capul [după prostrație]. De asemenea, el le-a rostit, obtinerea [a treia raka'at] după două raka'atov. Când rugăciunea sa terminat, „Imran Ibn Husayn, a luat mâna și mi-a spus:„Acest om mi-a amintit de rugăciunea lui Muhammad“alaihi wa sallam." Sau el a spus: „El ne-a făcut această rugăciune, ceea ce a făcut Muhammad, sallallahu alaihi wa sallam.“ - [Al-Bukhaari, 786; Musulman, 393].

85 - Este raportat că al-Bara bin „Azib, Allah să fie mulțumit de el și tatăl său, a spus:„să se roage împreună cu Muhammad,“alaihi wa sallam, am urmarit [pentru modul în care se roagă], și a găsit că [lungime] a capacității sale a fost de aproximativ [lungime] plecându, îndreptare după plecându, sau [primul] prosternarea, reglabil între două metanii [al doilea] metanie, scaunele după tasleem la abandon [locuri de rugăciune] ".

O versiune, condusă de Al-Bukhari, a declarat: „... durata tuturor acțiunilor sale a fost de aproximativ egale, cu excepția picioare și așezat [la lectură tashahhud].“ - [Al-Bukhaari, 792, 801, 820; Musulman, 471].

86 - Este raportat din cuvintele Sabita Al-Bunani, care a difuzat pe care Anas ibn Maalik, poate fi mulțumit lui Allah „anhu, el a spus:„Cu adevărat, făcându-vă rugați, să fac tot posibilul să ne rugăm la fel ca ne rugăm Mesagerul lui Allah „alaihi wa sallam."

Thabit a spus, „Anas făcut întotdeauna ceea ce văd, nu te. În poziție verticală, după plecându, el a fost [atât de mult timp], cineva a spus: „A uitat [despre prostrație]“ Îndreptarea până după [prima] prosternarea, el a mers [să stea atât de mult timp], cineva a spus: „a uitat [despre al doilea arc].“ - [Al-Bukhaari, 800, 821; Musulman, 472].

87 - Este raportat că Anas ibn Maalik, Allah să fie mulțumit „, anhu a spus:„Nu m-am rugat în spatele imamului a cărui rugăciune ar fi atât de ușor, dar în același timp și completă ca rugăciune Mesagerul lui Allah, să-l binecuvânteze Allah și salută“. - [Al-Bukhaari, 708; Musulman, 469].

88 - Este raportat că Abu Kylyaba „Abdullah ibn Zaid Al-Jarman Al-Basri a spus:«Într-o zi, am fost în această moschee noastră a venit Malik ibn al-Huueyris și a spus:»Cu adevărat, mă face să te rog, nu pentru că vreau să face [1]. M-am rugat exact așa cum a făcut Mesagerul lui Allah „alaihi wa sallam, în ochii mei.“ "

Unul dintre cei prezenți întrebat Abu Kylyaby: „Și cum sa rugat?!“ Cu privire la faptul că Abu Kylyaba a spus: „Așa cum se roagă noastre Sheikh. Pe langa [Malik bin ul Huueyris] așezat după a doua prosternarea în primul raka'ate înainte și până [a doua raka'at]“. - [Al-Bukhaari, 677, 824; Musulman, 391].

Sub Sheikh el a însemnat Abu Yazid „Amr ibn Al-Salama Jarman.

[1] - Malik a vrut să spună că săvârșește rugăciunea suplimentară nu a fost nici răscumpărător, nici unul care a efectuat în fiecare zi, în acest moment, întrucât scopul unic al tranzacției, a fost de a arăta un exemplu concret cum profetul se roagă „alaihi wa sallam.

89 - Este raportat cu „Abdullah ibn Malik ibn Buhayny, lasă-l să fie mulțumit de el, că, în timpul rugăciunii profetul“ alaihi wa sallam, a fost setarea mâinile [în prostrație], astfel încât devine albului aparentă a subțiori. - [Al-Bukhaari, 390; Musulman, 495].

90 - Este raportat că Abu Sa'id ibn Yazid Maslyama a spus: „Într-o zi, l-am întrebat Anas bin Malik, Allah poate fi mulțumit„anhu:“se roagă profetul"? Alaihi wa sallam în sandalele "- și a spus el, „Da.“ " - [Al-Bukhaari, 386; Musulman, 555].

91 - Este raportat de la cuvintele lui Abu Qatada al-Ansari, să fie mulțumit de el ca Mesagerul lui Allah „alaihi wa sallam, nu era ceva neobișnuit să se roage, ținând mâinile în mintea, fiica fiicei sale Zai-NAB și Abul'Asa ibn al-Rabi'a ibn „Abd Shams. Înainte de a face metanie (profetul „alaihi wa sallam) lasa in jos (fata de pe sol), și atunci când a ridicat (din nou) a luat-o în brațe. - [Al-Bukhaari, 516, 5996; Musulman, 543].

92 - Este raportat de la cuvintele lui Anas Ibn Malika, poate fi mulțumit lui Allah anhu, că profetul "alaihi wa sallam, a spus:„Antrenați prosternarea în mod corespunzător și lăsați nici unul dintre voi (în acest caz) nu atinge coatele sol, ca un câine “. - [Al-Bukhaari, 822; Musulman, 493].

articole similare