10 lucruri pe care aș dori să știu în 20 de ani

10 lucruri pe care aș dori să știu în 20 de ani

Poate crezi că deștept când ai terminat facultate, dar eu cred că educația - este doar începutul.

Amish în bucătărie, în inima Olandei, am văzut un semn că nu va uita niciodată, „îmbătrânesc prea repede, prea târziu devin mai inteligente.“ Când l-am văzut, am crezut că a fost ușor de reținut, dar este puțin probabil să însemne ceva. Aveam 21 de ani. Acum, aceste cuvinte pentru mine sunt importante, iar ferma, abia îmi amintesc. Sunt 64.

Uneori îmi imaginez că va sta pe patul de moarte, și exclama: „Oh, am înțeles.“ apoi din nou, am întins în jos și mor. În general, amish nu au greșit.

Într-o zi, un prieten mi-a spus că ar vrea să-l vadă din nou, a fost de 21 de ani. Această idee nu este foarte interesat de mine, dar o ofertă contra, el ma intrigat: dacă ai fost din nou în '21 și v-ar ști ce știi acum?

Aceasta este intrigant, dar a întrebat următoarea întrebare: Ce contează ce știu acum, aș dori să știu vârsta de 21 ani?

Am identificat zece lucruri, din care nici una nu aș pune pe lista de priorități în '21 sale:

1. vindecare interioară este mai important decât succesul extern

Probabil, este imposibil de a trăi până la 21 de ani, să nu mai vorbim de 64, având răni în omul dinăuntru - rănile adânci care au nevoie de harul vindecător al lui Dumnezeu. Cu cât văd vindecarea interioară și am face cu rănile lor interioare mai mult, cu atât mai mult îmi place să lase Mesia atingă cele mai adânci rănile mele mult mai devreme în viața lor. Durerea copilăriei, ceva resentimente ascunse, aceste amintiri reprimate lung sunt ca ascunde monstru în subsol, de așteptare de ani de zile, chiar zeci de ani, să se ridice și face ravagii.

Ascunde monstru, negarea existenței sale - este un joc periculos. Temptation - pentru a crea o realitate alternativă, în cazul în care succesul și realizările par atât de reale, și monstru - doar un miraj. Dacă aveam 21 de ani, din nou, mi-ar fi dus de urgenta la lumea lui interioară, și a găsit vindecare atingere a lui Hristos în întuneric sub podeaua.

2. Harul este mai mare decât dreptatea

Am constatat că mulți oameni din biserică doresc să Wayward primit ce meritau. Prea adesea lipsit de milă, printre urmașii lui Hristos, care a binecuvântat milostivi în Predica de pe munte. Dacă aș putea fi din nou 21 de ani, am studiat și practicat mila, știind că mai târziu voi avea nevoie de ea.

comitete de biserică, denumirea și separat pe fiecare credincios, atât de foame pentru dreptate, atunci când un coleg se împiedică, poate culege o recoltă amară. Ei se lauda peste păcatele altora, umilească căzut și cere o bucată de carne.

Rivalitatea și legalism - o moarte mila. Harul face o dragoste adevărată și acceptare, înțelegere și sensibilitate - un stil de viață.

3. Amabilitatea mai bine justețe

Chiar înainte de moartea sa, prietenul meu Dzhemi Bukingema, l-am cerut un cuvânt de îndemn. El a spus: „Este mai bine să fie un fel decât să aibă dreptate.“

La 21 de ani, am fost prea agresiv pentru a-și apăra pozițiile lor. Am argumentat, cu scopul de a câștiga, nu vă faceți griji cu privire la inima de adversarul său, care poate, în general, și nu a concura. Am făcut sport de contact dezbatere. Predicare, eu iau câinele său cu un lanț în aplauzele galeriei.

Dacă aș putea călători înapoi în timp și du-te înapoi la lui 21 de ani, mi-ar fi fost Kinder și mai puțin să vă faceți griji cu privire la dreptul. Prea mulți tineri cred că atât de puțin de bunătate.

Ei tweet cuvinte rănind ca păsări otrăvitoare. umorul lor - batjocoritor, caustică și furios. Ele sunt mai preocupați de modul în care să arate deștept decât bine. Valoarea bunătății pe piața mondială a început să scadă; dacă aveam 21 de ani, din nou, aș dori să știu prețul unui cuvânt bun.

4. Pentru a servi mai bine decât a lua servicii

Înconjurat de anturajul său, „de succes“ comercianți creștinismului modern, necesită dividende mari pentru acest serviciu. Când am fost pastor, biserica, pe care am condus, a invitat un grup de cântăreți să vină pentru a servi. Lista de cerințe speciale, inclusiv un tip special de portocale, tăiate în sferturi (nu glumesc), a fost mult timp în cele cinci pagini. Am refuzat.

Dacă aș fi știut că în cei 21 de ani, cât de goală toate aceste prostii exterioare. Dacă aș ști ce să aibă grijă și să nu te ingrijire - asta e ceea ce a avut Isus în minte.

Aș dori să schimbe scutece mai mult, în loc să-l părăsească soției sale. Aș vrea să am mai mult să gătesc, transporta mai multe pungi să dețină mai multe uși și mai mult pentru a facilita greutăți.

5. frângere - calea plinătății

Acest paradox misterios a fost ascuns de mine când am fost 21. Mi-era teamă de ea. Am fugit de ea, iar când a fost vine prea repede, m-am luptat luptat înapoi de la ea.

Dacă aș ști că zdrobire a fost cheia pentru vindecarea mea, ar elimina frica de mine. M-am gândit că, cel puțin, m-ar fi schilodit, și poate chiar să fie ucis. Acum știu că nu există practic nici o integritate reală, care nu s-ar fi ieșit din această frângere.

6. Adevărul îi eliberează și distruge

Isus a spus: „Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi.“ Prietenul meu Jamie a adaugat, „Dar, mai întâi se va face nefericit.“

Cât de adevărat. Tinerii au o expresie care îmi place, în ciuda dezgustul meu pentru pop-șovinismul. Este „Fii tu însuți.“ Nu sunt sigur până la sfârșitul anului, care se înțelege aici, dar eu știu ce spun prin asta.

Este păcat că nu știam că nu trebuie să ne fie frică de adevăr despre tine. Este păcat că nu știam ce este suferința temporară pentru că adevărul este demn să treacă prin ea, în scopul de a obține libertatea pe care aceasta le aduce.

7. Învățăturile mai educație

Eu sunt președintele universității, și Oral Roberts University (ORU) - o universitate mare. Nu spun că educația - nu contează. Dar eu spun, am urât studiat. La 21 de ani, am fost nefericit absolvent de facultate. Am fost elev nefericit din primul an și până la ultimul. Am fost nefericit pentru că nu înțeleg legătura dintre educație și formare.

Dacă aveam 21 de ani din nou, aș merge la colegiu. Dar de data asta am învățat nu doar pentru a obține o diplomă. Aș da frâu liber curiozitatea lor, a devenit interesat de procesul în sine ar fi mai puțin să aibă grijă de rating și tocmai s-ar fi bucurat de învățare.

Cât de ciudat că îmi place atât de mult pentru a afla chiar acum. Am citit cu aviditate materialul pe orice subiect. Vreau să știu, să înțeleagă și să aprofundeze. Dacă aveam 21 de ani, din nou, mi-ar folosi în colegiu.

8. Oferirea mai plăcut decât să primească

Eu cred în legea recoltei. Dacă există oriunde pe pământ, un loc în care să înțeleagă „credința semințe“, deoarece ORU (Oral Roberts University). Sămânța credinței - nu este o idee nouă pentru mine. L-am crezut când am fost 21. Am practicat și am binecuvântat astăzi, pentru că funcționează.

Cu toate acestea, este păcat că la 21 de ani, nu am știut bucuria absolută de a da. Eu știu că Dumnezeu ne va binecuvânta dacă vom da și, uneori, o folosim doar ca o metodă pentru a obține. Este păcat că nu am realizat bucuria de generozitate și mărinimie. Aș dori să dea mai mult și mai admirata, ceea ce face oferind în sine, și mai puțin - recompensa pe care le oferă.

9. Iertarea nu este toate remedieri

Nu este adevărul cel mai plin de bucurie pe care aș vrea să știu, dar este printre cele mai sobru. Dacă aș fi știut acest lucru, am, probabil, ar fi fost mai dur, mai puțin nechibzuit și mai mult în considerare consecințele acestei.

Sunt lucruri, și relații ale inimii, care, o dată fiind rupt, nu poate fi pe deplin „corectate“ iertare. Rana nechibzuit, cuvânt nedelicat - ele pot fi iertate, dar prejudiciul de la acestea nu pot fi fixate din nou.

Când aveam 21 de ani, am vrut doar să fiu iertat. Dar aș vrea să știu este de a face mai puține daune.

10. Rugăciunea este mai puternică convingere

De-a lungul vieții sale, în fiecare epocă, conflictul - aceasta este o realitate inevitabilă. Aș vrea să știu când eram mai tânăr, că conflictele și crizele conversație cu Dumnezeu lucrează mai bine decât o conversație cu oamenii. La 21 de ani, este posibil, din cauza aroganța tinereții, am crezut că pot găsi întotdeauna o cale.

Am văzut cum Dumnezeu a făcut o revoluție în inimile organizației a schimbat și elimină opoziția de o rugăciune la un moment dat, ca nu discurs convingător nu a putut schimba nimic. Dacă aveam 21 de ani, din nou, mi-ar fi petrecut mai mult timp vorbind cu Dumnezeu și mai puțin (mult mai puțin) - convinge pe alții să facă ceea ce vreau.

Aș vrea să știu mai mult decât el știa la vârsta de 21 de ani. Poate, m-am gândit la una sau două dintre aceste adevăruri, dar este puțin probabil ca apreciez pe deplin valoarea lor.

Nu cred că vreau, așa că am fost douăzeci din nou. Dar dacă am avut de a, dacă unii ar fi răul genie ma obligat să se întoarcă și să trăiască peste tot din nou - atunci acest lucru este exact ceea ce am vrut să știu, și ceea ce aș vrea să cred.

articole similare