15 Hadith de dragoste
Cea mai mare manifestare a dragostei în Islam este căsătorit
Iubirea - sentimentul cel mai minunat, toată lumea vrea să iubească, toată lumea vrea să fie iubit. Dragostea este natural pentru om și conferit de Allah. Cea mai mare manifestare a dragostei în Islam este o căsătorie în care cuplul deține mână în mână, du-te la buna plăcere a lui Allah. În hadith Mesagerul lui Allah se află înțelepciunea aplicării și ținând cont de faptul că noi cu siguranță va construi o căsătorie care duce la cer, și va câștiga dulceața cerului deja în această lume sub formă de soții și soțiile lor. Asta e ceea ce citește ca hadith Mesagerul lui Allah (pacea fie asupra lui) despre iubirea dintre soț și soție și ca întreg:
„Dulceața credinței simt acela în care (conectare) trei (de calitate: cine) va iubi Dumnezeu și trimisul Său mai mult decât orice altceva, și va iubi (sau că) persoana doar de dragul lui Allah, și nu va dori să se întoarcă la neîncredere după Allah a salvat-l de la ea, la fel cum el nu vrea să fie aruncat în foc. "
1. „Când soțul meu se uită la soția lui, și ea se uită la el cu dragoste, atunci Allah Atotputernicul se uită la ei cu mila. Și când soțul meu ia mâna soției sale, păcatele lor cad printre degete. "
2. „Cu adevărat, moliciune, în orice ar fi fost exprimat, decora, iar absența sa în ceea ce a fost exprimat, într-adevăr, blackens (frotiuri).“
3. „Dacă soția spune soțului ei:“ Da, Dumnezeu va răsplăti te bine“, păcatele ei sunt iertate. Dacă este un pic supărat cu soțul ei, Allah șterge recompensa faptele sale bune și iartă soțul ei (pentru răbdarea lui) ".
4. „Dacă aveți un sentiment de dragoste pentru fratele său, mă grăbesc să-i spun despre asta.“
5. „Într-adevăr, în Ziua Învierii lui Allah va spune:“ Unde sunt cei care au iubit unul pe altul de dragul măreției mele? Astăzi, în ziua în care (a) umbra, dar umbra voinței mele, îi voi ascunde în umbra ta!“.
6. „musulman - este cel care nu va afecta un alt musulman, nici limbă, nici mâinile.“
7. „Încearcă să faciliteze și să nu agraveze situația, încercați să dea oamenilor doar veste bună. Nu face partea lor de tine. "
8. „Pentru a fi dat patru lucruri, acesta va fi cel mai bun binele acestei lumi și lumea veșnică:
1) o inimă recunoscătoare;
2) limba, ocupat cu amintirea lui Allah;
3) pacient în corpul primejdie;
4) soțul, pentru a nu trăda soțul și nici trupul, nici proprietatea lui. "
9. „Allah Atotputernicul spune:“ Voi cădea cu siguranță în dragoste cu cei care iubesc unii pe alții de dragul Meu, să se întâlnească de dragul meu, accesați unul pe altul de dragul Meu și de dragul nimic nu mă compătimea „!.
10. „Dumnezeu îi iubește pe acele femei care sunt prietenoase față de soții lor și de necucerit ca o cetate altor oameni.“
11. „Grozavul și Atotputernicul Allah spune:“ Pentru cei care iubesc unii pe alții de dragul măreției mele (intenționat) Minbar de lumină, și invidiată prooroci și cei care au murit pentru credință "!
12. „Cel mai bun dintre voi este cel care este cel mai bun despre soția și fiicele sale.“
13. „de cel în a cărui putere este sufletul meu, nu va intra în Rai până când nu aveți credință și nu te cred până atunci, până când devin la fel ca unul de altul, așa că, dacă nu fac eu să direcționezi că te va duce la dragoste reciprocă, dacă faci acest lucru? Imprastiati pacea între ele. "
14. „Odată ce un om a mers să viziteze fratele său într-un alt sat și Allah a ordonat îngerul să-l aștepte pe drum, unde merge. Când onpodoshel lui, îngerul a întrebat: „Unde te duci“ El a răspuns: „Vreau să viziteze fratele său în acest sat.“ Îngerul a spus: „Poate că l-ai făcut nici o faptă bună, iar acum caută să obțină prin această favoare?“ Omul a răspuns: „Nu, într-adevăr, eu doar l iubesc de dragul lui Allah Atotputernicul.“ Atunci îngerul a zis: „Eu, într-adevăr, trimis de Allah, să spunem că Dumnezeu te-a iubit așa cum te-a iubit acea persoană de dragul lui Allah!“
15. „Cel care crede soțul ei nu ar trebui să urască o soție crede, ca și în cazul în care displace una din trăsăturile sale, el trebuie să se mulțumească cu o altă caracteristică a caracterului.“
Dorind te iubesc de dragul lui Allah Side Hayat