13 fapte despre surzi și tot în legătură cu ei, care nu știu și nu au mai gândit.
Ca student al lingvisticii și viitorul traducător român al limbajului semnelor pentru o jumătate de an am învățat multe despre lumea de surzi și doresc să vă împărtășesc câteva fapte necunoscute majorității oamenilor.
Adevărul nu se pretinde că în ultimă instanță.
În primul rând, vreau să spun că oamenii surzi - exact aceiași oameni, la fel ca toți ceilalți. Voi explica într-un exemplu de înțeles. Noi nu discriminează spanioli sau canadieni, pentru că ei nu sunt români și s-au născut într-o altă țară. Așa este și cu blind-ul. Ele par să formeze o națiune separată, cu propria sa limbă și tradiții. Mai mult decât atât, ei percep lumea altfel decât noi, dar nu se poate imagina cum este posibil - să audă, și asta este. Ca acest lucru nu ne putem imagina, de exemplu, a patra dimensiune, care trăiesc în trei. Ei au probleme de auz, dar alte simțuri sunt extrem de accentuate, atât de mult încât, încât să le putem invidie numai. Și în ciuda acestui fapt, suntem toți oamenii în mod egal, atât punctul biologic și psihologic, și aveți nevoie pentru a trata surzi ca egali.
Î: Cel mai bun al lunii?
Iată un gunoi, iar eu locuiesc aici.
N.Wind. distruge timpanul cel puțin
prffff această ignoranță materiale. timpanului, atunci nu-l atinge, urechea medie, de asemenea, nu atingeți (dacă nu pune implantul urechii medii, dar acest lucru este vorba de altceva, la toate). Electrodul este pus în urechea internă la cohlee. Urechea nu este accidentat. Declarația privind ziua a 5-a câmpului de operare, persoane adulte, dacă totul este în regulă, a treia poate fi eliberată.
Considerăm că este sub o lupă deoarece există aproape orb, dar ochii lui, și înlocuiți-l cu unul artificial.
în cazul în care ambii ochi văd prost și ochelari nu ajută, atunci da! Să fie unul artificial, dar văzând și permițând pentru a naviga în spațiu. Și dacă cei doi ochi nu văd, da de două ori.
a lua o persoană cu patru grade sluhopoteri, mărginesc 5. Doar ușor, și, uneori, da 5 grade. Dar dispozitivele auzit jumări, care publică focul.
surditate este diferită și motivele pentru aceasta sunt, de asemenea, diferite. cu procentul pierderii de auz neurosenzoriale de cadere a parului din cohlee poate fi atât de mare, încât nici super-CA nu ajută să-l aud bine - nimic de a auzi, atunci în mod clar KI.
Ele sunt încă absolut surzi la vorbirea umană, uita-te la ei, există un sentiment pe care nu le-ar auzi. În cazul în care numai foarte tare a spus ceva să reacționeze, și, în general, toate aceste rele. Chiar dacă acestea sunt mama noastră spune, încă fără prea multă promovare mare. Majoritatea părinților au declarat că speră că va ajuta, în curs de fapt este scăzut, sa mutat de la 5 grade la 3.
Toate cazurile sunt unice. Este necesar să se ia în considerare vârsta, starea mentală, comorbiditățile, calitatea și cantitatea de muncă, dacă persoana este într-un mediu de audiere, cât timp este conectat și așa mai departe. Și așa mai departe. Nu este o pastilă, care tratează surditate, este un instrument pentru a ajuta să învețe cum să audă, dar ar trebui să studieze mult timp.
Și da, pentru a evita problemele, ei aud doar sunete puternice, el a observat.
Și întrebarea mea nu este, ești greșit și toate. Eu locuiesc cu un mic „usharikom“ timp de aproape doi ani, am fost asociat îndeaproape cu „usharikom“ pentru adulți, care are o experiență auditivă și pe care am descris în detaliu și descrie sentimentele sale după activare. Știu ce aud, și ei vor auzi chiar mai mult, este nevoie de timp și de formare.
daaalekooo Deci, implatant încă nu 100% trece în lumea celor care aud.
a pus implantul este de 10% din întregul proces. Avem nevoie de reabilitare pe termen lung. Persoanele care au experienta de auz (care a pierdut auzul din cauza unei accidentări sau uzat AS) trec în acest fel este mai ușor și mai rapid, creierul își amintește cum să audă. În cazul în care un proimplantirovan copil cu vârsta sub 3 ani (în mod ideal de până la un an de la Sankt Petersburg, de exemplu, se angajează să opereze copii de șase luni, în cazul în care sunt sănătoși și să ajungă la o anumită greutate, 7 kg cred), atunci este mai ușor să învețe să audă și, astfel, să vorbească, decât adolescent proimplantirovannomu. Acești copii atunci chiar nici un accent, și multe colegii nu sunt conștienți de caracteristicile lor. Și chiar dacă o persoană nu învață să vorbească pe deplin și auzi toate sunetele, eu personal cred că non-sunete de vorbire auzit de multe pericole. Aceeași mașină, strigând și așa mai departe.
KI este bine, am regretat niciodată că a făcut această alegere pentru copilul lor. Da, este dificil, dar o mulțime de probleme, întreținerea drumurilor (în ceea ce privește AC), dar cred că incredibil de norocos să fi avut posibilitatea de a face operația și conectați-te gratuit și am avut astfel de medici extraordinari si chirurgi. Ascultă e minunat, e bine. Auz, viziune, mișcare - este un miracol. IMHO.
Ei, într-adevăr, sunt la fel ca oamenii obișnuiți, doar mai simplă până la brutalitate. Într-o epocă în care tinerii sunt deja încep să înțeleagă că, uneori, ar fi politicos să rămână tăcut, prietenii mei surzi au vorbit foarte frustrant pentru mine, deoarece nu am arata ca o fată ar trebui să arate ca în conformitate cu standardele general acceptate. Și în aer liber mi-a raportat că nu le place, dar din partea mea nici o grosolanie nu a fost.
Și gesturile mi-ar uita la ceea ce chiar tag-ul pentru a căuta?
Am eliminat blogul. Deja în urmă cu doi ani, poate că a fost.)
„Pilotul este viu - zborul a fost un succes“ (c)
Blimm. mulțumesc, voi lua în considerare. Dar am o pierdere de auz este cel mai probabil asociat cu ascultarea prelungită la muzica tare, o astfel de influență este acum mai mic.
Hephaestion. Dar am o pierdere de auz este cel mai probabil asociat cu ascultarea prelungită la muzica tare,
da, este o mare influență asupra tulburări de auz. (Conform statisticilor, în Germania astăzi, unul din cinci persoane cu deficiențe de auz. Cele mai multe dintre problemele tocmai din faptul că o mulțime de oameni bucurat de jucător și căști.
Dar, pentru a merge la medic pentru a afla ce e ceea ce - nu prea mult. Pierderea auzului este de rahat.
„Pilotul este viu - zborul a fost un succes“ (c)
Blimm. Înțeleg. Da, desigur.
Noi încetează să mai fie frică de monștri sub pat atunci când le găsiți în interiorul vostru.
surd, pierderea zrenie..chto ar putea fi mai rău.
# 937; CITO ex machina # 937; războinic iraționaliste